מתכון פסטה פנה ברוטב טונה עגבניות ושמנת | השף הלבן

פסטה פנה ברוטב טונה עגבניות ושמנת

מנת פסטה עשירה עם טונה, עגבניות ושמנת

מאת: מתכון גולש
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פסטה פנה ברוטב טונה עגבניות ושמנת

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 500 גרם פסטה "פנה"
  • מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
  • 1 גזר קטן חתוך לקוביות קטנות
  • 1 עגבנייה בינונית קלופה וחתוכה גס
  • 1 קישוא בינוני חתוך לקוביות קטנות
  • 2 קופסאות טונה במים מסוננות
  • 2 מיכלים (250 מ"ל כ"א) שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • רבע לימון
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית פסטו
  • 100 גרם (1 שקית) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 2 כפות צנובר קלוי

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרתיחים 4 ליטר מים בסיר גדול ומוסיפים חצי כפית מלח.

  • 02.

    מוסיפים את הפסטה, בוחשים ומבשלים עד לריכוך (הפסטה צריכה להיות נוחה לנגיסה, מה שמכונה "אל דאנטה) ומצננים.

  • 03.

    במחבת גבוהה מחממים כף שמן זית ומזהיבים את הבצל.

  • 04.

    מוסיפים למחבת 2 כפות שמן זית ,את קוביות העגבנייה, רצועות הגזר והקישוא ומערבבים כ- 4 דקות.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 05.

    מוסיפים למחבת את הטונה וקורט פלפל שחור ומערבבים כ-2 דקות על להבה בינונית.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 06.

    מוסיפים את השמנת ומחממים עד להסמכה קלה. מתבלים ברבע לימון סחוט, מלח וכפית פסטו.

  • 07.

    מגבירים את הלהבה ומחממים תוך ערבוב עד להסמכה מלאה. להגשה:

  • 08.

    מעבירים 4 מנות של פסטה לקערה, יוצקים מעל שתי כפות מים ומחממים כדקה במיקרו.

  • 09.

    מחלקים את הפסטה לקערות אישיות ומעל יוצקים מהרוטב. מפזרים מעל כל מנה את פתיתי הפרמזן והצנוברים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(143)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.