מרק ארטישוק ירושלמי
מרק נפלא ופשוט להכנה וטעים במיוחד עם הפתעה של ערמונים.
המרכיבים ל6 מנות:
- 1 ארטישוק ירושלמי סנפרוסט
- 1 גזר קלוף וחתוך לריבועים
- 1 כרישה פרוס לחצאי עיגול
- 1 בצל קצוץ סנפרוסט
- 1 גבעול טימין
- 2 שיני שום פרוס
- 2-3 כפות שמן זית
- מלח
- פלפל לבן או שחור
- 700 מ"ל מים (ציר ירקות) בערך 3-4 כוסות מים
- עלה דפנה (אופציה)
- 3 כפות קרם קוקוס
- 100 גרם ערמונים קנויים קלופים קלויים (אופציה)
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים סיר עם שמן זית, על אש בינונית.
-
02.
מוסיפים בצל, גזר, כרישה, שום, טימין, עלה דפנה, מאדים ומטגנים קלות 6-8 דקות, מדי פעם מערבבים, עד שהירקות מזיעים אך לא רכים מדי.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים ארטישוק ירושלמי, מערבבים 2-3 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים מים או ציר.
-
05.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית עם מכסה (מדי פעם להוריד קצף)עד שהארטישוק מתרכך כ-15 דקות (להוציא אחד ולבדוק).
טיימר מופעל
-
06.
מסירים מהאש. מוציאים עלה דפנה ואת גבעול הטימין.
-
07.
בשלב הזה אפשר להוסיף ערמונים (או לשמור לקישוט).
-
08.
טוחנים במג'ימיקס או בבלנדר יד. עד לקבלת מחית חלקה (אפשרי עם קצת חתיכות). במידה ורוצים מרק פחות סמיך מוסיפים עוד נוזלים.
-
09.
מתבלים במלח ופלפל, טועמים, אם צריך, מוסיפים תיבול.
-
10.
מחממים שוב ומגישים.אפשרויות הגשה:
-
11.
מוסיפים 2 כפות שמנת מתוקה או קרם קוקוס.
-
12.
קולים ערמונים פרוסים במחבת ומפזרים מעל.