מרק ארטישוק ירושלמי – בשילוב ערמונים | השף הלבן

מרק ארטישוק ירושלמי

מרק נפלא ופשוט להכנה וטעים במיוחד עם הפתעה של ערמונים.

מאת: מירב גביש
פרווה סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מרק ארטישוק ירושלמי

המרכיבים ל6 מנות:

  • 1 ארטישוק ירושלמי סנפרוסט
  • 1 גזר קלוף וחתוך לריבועים
  • 1 כרישה פרוס לחצאי עיגול
  • 1 בצל קצוץ סנפרוסט
  • 1 גבעול טימין
  • 2 שיני שום פרוס
  • 2-3 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל לבן או שחור
  • 700 מ"ל מים (ציר ירקות) בערך 3-4 כוסות מים
  • עלה דפנה (אופציה)
  • 3 כפות קרם קוקוס
  • 100 גרם ערמונים קנויים קלופים קלויים (אופציה)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים סיר עם שמן זית, על אש בינונית.

  • 02.

    מוסיפים בצל, גזר, כרישה, שום, טימין, עלה דפנה, מאדים ומטגנים קלות 6-8 דקות, מדי פעם מערבבים, עד שהירקות מזיעים אך לא רכים מדי.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 03.

    מוסיפים ארטישוק ירושלמי, מערבבים 2-3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    מוסיפים מים או ציר.

  • 05.

    מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית עם מכסה (מדי פעם להוריד קצף)עד שהארטישוק מתרכך כ-15 דקות (להוציא אחד ולבדוק).

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 06.

    מסירים מהאש. מוציאים עלה דפנה ואת גבעול הטימין.

  • 07.

    בשלב הזה אפשר להוסיף ערמונים (או לשמור לקישוט).

  • 08.

    טוחנים במג'ימיקס או בבלנדר יד. עד לקבלת מחית חלקה (אפשרי עם קצת חתיכות). במידה ורוצים מרק פחות סמיך מוסיפים עוד נוזלים.

  • 09.

    מתבלים במלח ופלפל, טועמים, אם צריך, מוסיפים תיבול.

  • 10.

    מחממים שוב ומגישים.אפשרויות הגשה:

  • 11.

    מוסיפים 2 כפות שמנת מתוקה או קרם קוקוס.

  • 12.

    קולים ערמונים פרוסים במחבת ומפזרים מעל.

הכנת? כאן מדרגים
(35)