מתכון אנטיפסטי ברוטב בלסמי | השף הלבן

אנטיפסטי ברוטב בלסמי

מנת פתיחה קלילה ופשוטה להכנה שבאה בטוב גם לצד המנה העיקרית

מאת: עורך השף הלבן
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אנטיפסטי ברוטב בלסמי

המרכיבים ל 4 מנות:

מרכיבים:
  • 2 פלפלים אדומים
  • 1 פלפל ירוק
  • 1 פלפל צהוב
  • 1 חציל בינוני, לא רחב מדי
  • 3 קישואים בינוניים
  • 1 בטטה בינונית
  • 2 עגבניות
  • 1/3 ראש כרובית מפורק לפרחים
  • 1 ראש שום
  • 1/2 סלסילת פטריות
  • שמן זית
  • 2 כפות עלי קורנית טריים
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • חומץ בלסמי

הוראות הכנה:

  • 01.

    שוטפים היטב את הפלפלים, ובעזרת קצה סכין יוצרים בהם 2 חורים קטנים

  • 02.

    את החצילים פורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ,מפזרים מעט מלח גס על 2 הצדדים ומניחים להגיר נוזלים במשך 10 דקות. שוטפים מעט במים ומייבשים מעל רשת

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    את הקישואים חותכים לשניים, וחוצים שוב לאורך, את הבטטה חותכים לפרוסות של ס"מ, חוצים העגבניות ומפרקים את ראשי השום לשניים, ללא הסרת הקליפה

  • 04.

    מחממים מחבת פסים כבדה ומורחים אותה בשמן זית

  • 05.

    מסדרים על משטח העבודה את הפטריות ושאר סוג הירק ומעל מפזרים מעט מלח גס, פלפל שחור גרוס ומעט עלי קורנית , יוצקים על הירקות שמן זית בנדיבות. הופכים את הירקות ומתבלים גם את צידם השני

  • 06.

    צולים מעט את הירקות מעל חום בינוני עד לריכוך קל (הירקות אינם צריכים להתרכך לחלוטין אלא בעלי מרקם טרי, מומלץ לצלות כל פעם סוג ירק אחד לבד-לכל אחד זמן הריכוך שלו) וקבלת צבע צלוי

  • 07.

    את הפלפלים מעבירים לשקית ניילון מרשרשת (כזו שיש במרכולים), מוציאים את האוויר, קושרים ומניחים ל-15 דקות. קולפים בעדינות, מרחיקים את הגרעינים והגבעול וחותכים ל-6

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 08.

    מצננים את הירקות

  • 09.

    מסדרים את כל הירקות על פלטה רחבה כמו מניפה, לפי סוגי הירקות

  • 10.

    מעל הירקות יוצקים טיפות של חומץ בלסמי, שמן זית ובוזקים מעט מלח גס – ומגישים

הכנת? כאן מדרגים
(70)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.