חטיף מצות, שוקולד וקרמל
חטיף מצות, שוקולד וקרמל
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמי אבליוביץ'
עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים ל10-12 מנותתבנית מרובעת:
- 4-6 מצות
- 200 גרם חמאה של תנובה
- 1 כוס סוכר חום
- מלח ים
- 200 גרם שוקולד מריר או חלב, קצוץ
- אגוזי לוז, קלופים, קלויים וקצוצים
- תוספות לבחירה: אגוזי מלך, פיסטוקים, אגוזי לוז, שקדים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל- 175 מעלות ומרפדים תבנית ריבועית גדולה בנייר אפייה.
-
02.
מרפדים את התבנית בשכבה אחידה של מצות ואם צריך, שוברים אותן כדי שיתאימו.
-
03.
מחממים סיר או מחבת כבדה מעל להבה בינונית. ממיסים את הסוכר והחמאה תול כדי ערבוב ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-3 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד ובזהירות רבה.
טיימר מופעל
-
04.
יוצקים את הקרמל מעל המצות ובעזרת מרית מורחים לשכבה אחידה. זורים מעל מעט מלח ים ואופים בתנור עד שהטופי מבעבע ושחום, כ-15 דקות. יש לבדוק מדי פעם שהמצות לא נשרפות.
טיימר מופעל
-
05.
מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים מעל את שבבי השוקולד ממתינים 3-4 דקות, עד שהשוקולד נמס. בעזרת מרית מורחים לשכבה אחידה ומפזרים מעל אגוזי לוז. מניחים להתקרר.
טיימר מופעל
-
06.
כשהשוקולד התקרר והתקשה (אפשר לצנן גם במקרר), שוברים אותו לחתיכות ושומרים בכלי אטום.
הכנת? כאן מדרגים