מתכון דג אמנון בצ'ילי מתוק ופלפל | השף הלבן

דג אמנון בצ'ילי מתוק ופלפל

דג ממולח ומתובל ברוטב מזרח תיכוני אותנטי

מאת: עורך השף הלבן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
דג אמנון בצ'ילי מתוק ופלפל

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 4 פילה אמנון מופשר "דגי תנובה"
  • 80 גרם חמאת תנובה
  • לימון טרי
  • פלפל לבן טחון
  • מלח דק
  • שמן זית
  • 1/3 כוס בצל שאלוט קצוץ
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
  • 2 שיני שום קצוץ
  • 3/4 כוס צ'ילי מתוק
  • רבע כוס מים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מתבלים את האמנון במעט מלח דק, מיץ מלימון טרי, פלפל לבן ושמן זית. מורחים על פני הדג ומשרים למשך 15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 02.

    מחממים במצלית שטוחה 50 גרם חמאה וצולים את השאלוט הקצוץ וקוביות הפלפל לשקיפות קלה.

  • 03.

    מוסיפים את השום הקצוץ.

  • 04.

    מניחים את הדג מעל הבצל וצולים אותו משני צידיו עד להשחמה (מספר דקות).

  • 05.

    מוציאים את הדגים עם טרבד שטוח אל מעל צלחת ללא הבצל והפלפל.

  • 06.

    אל המצלית מוסיפים 3/4 כוס צ'ילי מתוק, 1/4 כוס מים ו-30 גרם חמאה מערבבים לחימום.

  • 07.

    מוסיפים את הדגים, מכסים ומבשלים ל-10 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 08.

    מגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(210)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.