קיש 5 בצלים – מאפה פריך, מפנק וטעים במיוחד | השף הלבן

קיש 5 בצלים

פשטידת בצל מפנקת על מצע בצק פריך

מאת: רונית שרמן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קיש 5 בצלים

המרכיבים ל 8 מנות / תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:

  • 1 בצל סגול גדול
  • 1 כרישה
  • 4 בצל ירוק
  • 1/2 חבילת עירית
  • 200 מ"ל שמנת לבישול השף הלבן
  • 2 ביצים
  • מלח
  • פלפל
לבצק:
  • 200 גרם חמאת "תנובה"
  • 10 גרם מלח
  • 1 ביצה
  • 300 גרם קמח
למלית:
  • 2 בצל לבן

הוראות הכנה:

  • 01.

    לבצק: מערבבים במיקסר/מעבד מזון עם וו גיטרה את הקמח, החמאה והמלח עד לקבלת בצק פירורי. מוסיפים את הביצה ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ומקררים כשעה.

  • 02.

    מרפדים את תבניית האפייה בבצק, מכסים ומקררים חצי שעה במקפיא. מוציאים ואופים כ 15 דקות בחום בינוני.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    למלית: מטגנים במעט שמן זית כ 5 דקות את הבצלים - הלבן והסגול. מוסיפים כרישה וממשיכים לטגן מספר דקות נוספות. לאחר מכן, מוסיפיםבצל ירוק ועירית לשתי דקות טיגון ומורידים מהאש.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    שופכים את הבלילה על הבצק האפוי למחצה.

  • 05.

    מערבבים שמנת לבישול עם ביצים ותבלינים ושופכים על מלית הבצלים.

  • 06.

    מכניסים לתנור ואופים בחום בינוני למשך חצי שעה. לכל מתכוני הקישבאתר השף הלבן >>

הכנת? כאן מדרגים
(377)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.