קיש 5 בצלים
פשטידת בצל מפנקת על מצע בצק פריך

המרכיבים ל 8 מנות / תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:
- 1 בצל סגול גדול
- 1 כרישה
- 4 בצל ירוק
- 1/2 חבילת עירית
- 200 מ"ל שמנת לבישול השף הלבן
- 2 ביצים
- מלח
- פלפל
- 200 גרם חמאת "תנובה"
- 10 גרם מלח
- 1 ביצה
- 300 גרם קמח
- 2 בצל לבן
הוראות הכנה:
-
01.
לבצק: מערבבים במיקסר/מעבד מזון עם וו גיטרה את הקמח, החמאה והמלח עד לקבלת בצק פירורי. מוסיפים את הביצה ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ומקררים כשעה.
-
02.
מרפדים את תבניית האפייה בבצק, מכסים ומקררים חצי שעה במקפיא. מוציאים ואופים כ 15 דקות בחום בינוני.
טיימר מופעל
-
03.
למלית: מטגנים במעט שמן זית כ 5 דקות את הבצלים - הלבן והסגול. מוסיפים כרישה וממשיכים לטגן מספר דקות נוספות. לאחר מכן, מוסיפיםבצל ירוק ועירית לשתי דקות טיגון ומורידים מהאש.
טיימר מופעל
-
04.
שופכים את הבלילה על הבצק האפוי למחצה.
-
05.
מערבבים שמנת לבישול עם ביצים ותבלינים ושופכים על מלית הבצלים.
-
06.
מכניסים לתנור ואופים בחום בינוני למשך חצי שעה. לכל מתכוני הקישבאתר השף הלבן >>