עוגת פילדלפיה ושוקולד
עוגה חגיגית ומושקעת
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות:
- לבסיס:
- 250 גרם (2 כוסות) פתי-בר שוקו מפוררים
- 150 גרם חמאה
- 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
- למלית:
- 200 גרם חמאה
- 350 גרם שוקולד מריר קצוץ
- 4 גביעי גבינת שמנת בטעם טבעי
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 1 כוסות סוכר
- 4 ביצים
- 1 גביע שמנת חמוצה 15%
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הבסיס: ממיסים חמאה ושוקולד ומערבבים.
-
02.
יוצקים את התערובת על הביסקוויטים ומערבבים לתערובת אחידה.
-
03.
מפזרים על תחתית התבנית בשכבה אחידה ומהדקים. מעבירים למקפיא לרבע שעה להתייצבות.
-
04.
מחממים תנור ל-150 מעלות.
-
05.
הכנת המלית: ממיסים חמאה ושוקולד. מצננים.
-
06.
מערבלים גבינת שמנת במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את השוקולד המומס, וניל וסוכר, מערבלים ומוסיפים ביצים אחת אחת תוך כדי ערבול.מוסיפים שמנת ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
-
07.
יוצקים לתבנית ואופים כשעה. כשמוציאים את העוגה מהתנור, היא עדיין רוטטת, מצננים. מכסים ושמים במקרר למשך 24 שעות לפני ההגשה. **מקשטים בשוקולד קצוץ או באבקת קקאו לפני הגשה.
הכנת? כאן מדרגים