רקוט קרומפלי
מאפה תפוחי אדמה, שמנת וגבינות מהמטבח ההונגרי לא במקרה המאפה המוקרם חצה את גבולות המטבח ההונגרי ויצר לו חסידים רבים. גם ילדים מאוד אוהבים אותו.
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות

המרכיבים ל 4 מנות:
- 6 תפוחי אדמה
- 5 ביצים
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 1מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
- 1 שקית (200 גרם) פתיתי עמק מסדרת השף הלבן
- 50 גרם חמאת תנובה
- 1/2שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים תפוחי אדמה במי מלח כ-20 דקות מרגע שהמים רותחים או עד לריכוך. מסננים ומצננים. מקלפים ופורסים לפרוסות דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מבשלים ביצים 15 דקות במים. מצננים במי ברז. מקלפים ופורסים.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
-
04.
משמנים את התבנית במעט חמאה. מסדרים בשכבות: פרוסות תפוחי אדמה ופרוסות ביצים, מתבלים במלח ופלפל, מפזים גבינה צהובה ומזלפים שמנת.
-
05.
אופים 20-15 דקות, או עד שהכל מבעבע ומזהיב. מגישים חם.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים