מתכון פאי פלפלים צבעוני | השף הלבן

פאי פלפלים צבעוני

לחובבי הפאי, מנה טעימה ומיוחדת לשעות הערב. מומלץ להגיש עם סלט עלים רענן

מאת: תאיר בשור-לוץ
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פאי פלפלים צבעוני

המרכיבים ל6-8 מנות:

לקלתית בצק:
  • 100 גרם חמאה "תנובה, מלוחה
  • 1 גביע שמנת חמוצה "תנובה"
  • 1-1.5 כוסות קמח תופח.
למלית פלפלים:
  • 2-3 כפות שמן זית
  • פלפל אדום גדול חתוך לרצועות דקות
  • פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות
  • פלפל כתום חתוך לרצועות דקות
  • פלפל ירוק בהיר חתוך לרצועות דקות
  • בצל פרוס לחצאי עיגולים
  • 3-4 שיני שום קצוצות דק
  • חופן צנוברים קלויים
  • 50 גרם גבינה בולגרית "תנובה" חתוכה לקוביות קטנות
  • מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה
  • גבינת "עמק" תנובה מגוררת - לא חובה
  • ביצה טרופה

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את חומרי הבצק בקערה ולשים עד לקבלת בצק אחיד ורך. מניחים במקרר לחצי שעה או במקפיא ל-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מרדדים 2/3 מהבצק בתבנית מלבנית משומנת ומחוררים מעט בעזרת מזלג. את השליש הנותר שומרים לאח"כ.

  • 03.

    בינתיים מכינים את המלית:

  • 04.

    מחממים 2-3 כפות שמן זית במחבת גדולה ומאדים את הבצל עד לשקיפות.

  • 05.

    מוסיפים את רצועות הפלפלים וממשיכים לאדות היטב עד שהפלפלים מתרככים מעט.מוסיפים את השום ומתבלים במלח,פלפל שחור ופפריקה מתוקה לפי הטעם. יש להזהר בהוספת המלח מכיוון שמוסיפים אח"כ גם גבינה מלוחה.

  • 06.

    מוסיפים את הצנוברים הקלויים וממשיכים לאדות עוד דקה - שתיים.

  • 07.

    מכבים את הלהבה ומוסיפים את קוביות הגבינה הבולגרית מערבבים קלות ושופכים על הבצק שבתבנית.

  • 08.

    בשלב זה ניתן לפזר מעל לתערובת גבינת "עמק" תנובה מגוררת.

  • 09.

    משליש הבצק שהשארנו בהתחלה יוצרים רצועות ומסדרים אותן בצורת "שתי וערב"

  • 10.

    על הפאי.מורחים את הרצועות בביצה טרופה.

  • 11.

    אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180-185 מעלות במשך 35 דקות

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(127)