דג אמנון בצ'ימיצ'ורי קלאסי
מנת דג קלה להכנה ויוצאת טעימה מאוד. מומלצת לארוחת חג או שבת, לאירוח ולארוחה רומנטית
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות:
- 4 מנות דג אמנון מופשר
להכנת הצ'ימיצור'י:
- 2 כוסות פטרוזיליה נקיה
- 1/2כוס כוסברה נקיה
- 3/4 כוס שמן זית
- 1/2 כפית חומץ 5%
- 1 כף יין אדום
- 3 שיני שום טריות
- 1/3 כפית מלח
- קורט פלפל שאטה מרוסק - להשיג במרכולים
- 1/2 כפית סוכר
- 1/4 כוס מים פושרים
- 1 כף בצל קצוץ
- 1/3 פלפל אדום קטן
הוראות הכנה:
-
01.
מעבירים את כל חומרי הצ'ימיצ'ורי למעבד מזון וטוחנים למחית בעלת מרקם מעט גס ואחיד.
-
02.
מסדרים את הדגים בכלי שטוח ומורחים מעל שני הצדדים מהצ'ימיצ'ורי בנדיבות.
-
03.
משרים כשעה במקרר .
-
04.
מחממים תנור ל-170 מעלות או מחממים מחבת פסים משומנת לחום בינוני.
-
05.
מניחים במחבת את הדגים ולצידם שמים מהצ'ימיצ'ורי, כדי שהדגים יספגו עוד מטעמו, צולים את הדגים לריכוך כ 8-9 דקות לערך על צד העור.
טיימר מופעל
-
06.
מגישים חם בליווי הצ'ימיצ'ורי לצד הדג.
הכנת? כאן מדרגים