מתכון לעוגת קרם גבינה על בסיס בראוניז
עוגה טעימה ומושקעת
המרכיבים לתבנית עגולה מספר 26 ס"מ 14 מנות:
- 100 גרם שוקולד מעורב חלב ומריר (50+50)
- 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל
- 3 ביצים שלמות
- 100 גרם אגוזים קצוצים
- 750 גרם עד קילו גבינה לבנה 5%
- 1 מיכל שמנת חמוצה 9%
- חבילה שלמה אינסטנט פודינג וניל
- 3/4 כוס סוכר
- ביצה שלמה
- 50 מ"ל שמנת מתוקה
- 150 גרם שוקולד לבן
- מיכל שמנת מתוקה
- 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל
- 3 כפות סוכר
- 3 כפות גבינה לבנה 5%
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
-
02.
מכינים את בסיס הבראוניז:ממיסים שוקולד סוכר וחמאה על להבה מאד נמוכה ותוך בחישה מתמדת ומסירים מהאש. לחילופין, אפשר גם להמיס במיקרוגל.
-
03.
מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי בחישה, עד שהן נטמעות בתערובת.
-
04.
מוסיפים את האינסטנט פודינג ואת האגוזים ומערבבים.
-
05.
אופים בתנור כ-12 דקות עד שהתחתית אפויה כמעט לגמרי.
טיימר מופעל
-
06.
מכינים אתמלית קרם הגבינה:מערבבים את כל המצרכים בעזרת כף ויוצקיםעל הבראוניז שאפינו. מיישרים.
-
07.
אופיםכ-40 או 45 דקות.
טיימר מופעל
-
08.
מוציאים מהתנור ומקררים היטב.
-
09.
אחרי שהעוגה קרה אפשר לצפות בגנאש שוקולד או בקרםוניל לבחירה.
-
10.
להכנת הגנאש:מחממים עד לסף רתיחה 50 מ"ל שמנת מתוקה ומכבים את האש.
-
11.
שוברים לתוך השמנת 150 גרם שוקולד לבן בקוביות. ממתינים כדקה, ומערבבים לקרם אחיד.יוצקים על העוגה. במקום הגנאשאפשר רק לגרר שוקולד או לצפות בסירופ שוקולד מוכן.
-
12.
מכינים ציפוי קרם וניל:מקציפים במיקסר עם בלון הקצפה את כל מצרכי הקרם. מורחים את הקרם על העוגה המוכנה.
הידעת?
אומרים שטובים השניים מן האחד, אך לפעמים עדיף האחד המשלב בתוכו את השניים. עוגת גבינה היא אחד הקינוחים הנפוצים בישראל בעשורים האחרונים וגם הקלים להכנה. בנוסף, בראוניז הוא ללא ספק אחד הקינוחים הפופולאריים בעולם כולו. עכשיו מה קורה כשמשלבים בין 2 הקינוחים המעולים הללו לכדי קינוח אחד? מקבלים מנה אחת שטוב יותר מסך חלקיה! ובכן, קבלו את המתכון המושלם לעוגת קרם גבינה עסיסית על בסיס בראוניז שתשדרג לכם את סוף השבוע עם גלים מתוקים של שמחה.