מתכון פסטה ברוטב שמנת, בטטות ופסטו | השף הלבן

פסטה ברוטב שמנת, בטטות ופסטו

פסטה משודרגת

מאת: חיה מרדכי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פסטה ברוטב שמנת, בטטות ופסטו

המרכיבים ל 8 מנות:

  • 1 חבילה (500 גר') פסטה מסוג "פנה"
  • שמן זית לטיגון
  • 25 גרם חמאה
  • 2 בטטות בינוניות שטופות וקלופות - חתוכות לקוביות 1 על 1 ס"מ
  • 1 בצל קצוץ דק
  • ¼ כוס יין לבן יבש
  • 1 כף שבבי שום
  • 1 צנצנת מעדן פסטו בזיליקום ואגוזים
  • 1 מיכל שמנת מתוקה לבישול
  • 2 כפות עירית קצוצה לקישוט
  • ½ כוס גבינת רוקפור מגורדת
  • מלח, פלפל לבן
  • ½ כפית אגוז מוסקט

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את הפסטה לדרגת "אל דנטה". במקביל מחמים חמאה ושמן זית במחבת, ומטגנים בצל עד להזהבה.

  • 02.

    מוסיפים את הבטטות ומטגנים כ- 5 דק' בחום נמוך, מוסיפים יין ומערבבים כדקה. מוסיפים את השום והפסטו ומטגנים כדקה תוך כדי ערבוב.

  • 03.

    מכניסים את השמנת המתוקה, מערבבים ומגיעים לרתיחה. מבשלים כ- 5 דקות על מנת שהשמנת תסמיך מעט.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט, טועמים ומתקנים תיבול.

  • 05.

    מסננים את הפסטה, מוסיפים לרוטב ומערבבים.

  • 06.

    מערבבים פנימה את הרוקפור ובוחשים מספר פעמים. להגשה:

  • 07.

    מעבירים לכלי הגשה, ומפזרים עירית קצוצה מעל.

הכנת? כאן מדרגים
(364)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.