לחמניות גבינה קלות להכנה
לחמניות גבינה
המרכיבים ל20-30 לחמניות קטנות:
- 200 גרם גבינה צהובה מגוררת
- 150 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן" מגוררת
- 1 שמנת מתוקה
- 2 ביצים
- 3.5 כוסות קמח תופח
- 0.33 כוס עשבי תיבול קצוצים (בזיליקום, בצל ירוק, אורגנו טריים)
- 0.25 כוס זיתים ירוקים קצוצים
- קופסא גבינת שמנת בטעם טבעי
- 1 חמאה רכה (100 גר')
- 70 גרם גבינה צפתית מעודנת מגוררת
- מלח לפי הטעם
הוראות הכנה:
-
01.
מערבלים את כל המרכיבים במיקסר עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
-
02.
מחממים תנור לחום 180 מע'.
-
03.
יוצרים כדורים בינוניים ומסדרים אותם בתבנית עם נייר אפיה רחוקים קצת אחד מהשני (כי הם תופחים) ואופים אותם כ- 20 עד 25 דק'.
-
04.
מוציאים מהתנור מצננים מעט ואוכלים עם גבינה וביצה קשה וסלט ירקות ליד.
הידעת?
לחם הוא אחד המאכלים הכי בסיסיים ונפוצים בדיאטה המערבית. למעשה, הוא כל כך חשוב בהיסטוריה הקולינרית של האנושות, עד כי הוא אחד הגורמים המרכזיים להפיכת בני אדם מציידים-לקטים לחקלאים יושבי-קבע. אולם, בשנים האחרונות התחיל טרנד הולך וגדל של אנשים שמסרבים לאכול גלוטן (חלק בגלל צליאק, והרוב בגלל בחירה אישית להימנע מגלוטן). אמנם אין תחליף מושלם ללחם, אך ככל שהזמן עובר עולים רעיונות חדשים לסוגים חדשים של לחם, למשל לחמניות גבינה קלות להכנה. הבית יתמלא בניחוח של מאפה טוב שכל בלוטות הטעם שלכם רק ירצו לנגוס בו. מתכון שלא כדאי לפספס.