מתכון מאפה כרובית וגבינת חמד | השף הלבן

מאפה כרובית וגבינת חמד

מאפה פשוט להכנה וטעים מאוד היכול לשמש כמנה ראשונה בארוחה חלבית.

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה כרובית וחמד

המרכיבים ל 4 מנות / תבנית בינונית:

  • שמן זית
  • ½ שקית (400 גרם) כרובית של סנפרוסט
  • 2/3 כוס קמח
  • ½ כוס חלב 3% של תנובה
  • 1 ביצה
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • ½ חבילת גבינת חמד 5% פיראוס, מפוררת
  • פתיתי פרמזן "השף הלבן"

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מחבת עם מעט שמן זית. כשהשמן חם, מוסיפים את פרחי הכרובית ומטגנים עד להזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

  • 02.

    מחממים תנור ל-220 מעלות ומשמנים תבנית אפייה עמוקה בשמן זית.

  • 03.

    בקערה גדולה, מניחים את הקמח, חלב, ביצה ו-2 כפות מים. מתבלים במלח ופלפל וטורפים היטב לבלילה אחידה וחלקה.

  • 04.

    מניחים את פרחי הכרובית המטוגנים בתבנית המשומנת ויוצקים מעל את הבלילה. מפזרים את חתיכות גבינת החמד, מפזרים מעל גבינת פרמזן מגוררת ואופים בתנור 25-20 דקות, עד שהבלילה תפוחה וזהובה.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 05.

    מחלקים לצלחות הגשה, מפזרים מעל עוד קצת גבינת פרמזן ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(509)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.