מתכון בצק פילו ממולא בגבינות ותרד | השף הלבן

בצק פילו ממולא בגבינות ותרד

מאפה בצק טעים שמתאים לארוחה חלבית

מאת: שחר הראל
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בצק פילו ממולא בגבינות ותרד

המרכיבים ל5 מנות:

  • כף פירורי לחם
  • שמן זית או חמאה "תנובה" מומסת להברשה
  • מעט מלח
  • מעט אגוז מוסקט
  • תבלינים נוספים שאוהבים, כמו טימין
  • דפי בצק פילו "מעדנות", מופשרים לפי ההוראות על האריזה.
  • גבינות קשות גבע/מלוחות "פיראוס" - איזה שאוהבים,אפשר אפילו שאריות
  • פלפל שחור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את הגבינות והתבלינים בקערה.

  • 02.

    פותחים עלה פילו, מברישים בשמן זית או חמאה מומסת, עליו פורסים עלה נוסף ומברישים גם אותו. מפזרים פירורי לחם ועליהם את המילוי.

  • 03.

    מגלגלים לרולדה (סוגרים בקצוות, שלא יברח המילוי). אם בוחרים לאפות מורחים מלמעלה שמן זית/חמאה ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד שמזהיב.  

הכנת? כאן מדרגים
(301)