מתכון תפוח אדמה מוקרם עם פטריות | השף הלבן

תפוח אדמה מוקרם עם פטריות

אפשר להבין איך מתכון כל כך פשוט וטעים הפך לאהוב בשנות ה-80! קחו לכם כמה דקות לקפיצה בזמן, תכינו ותבינו

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
תפוח אדמה מוקרם עם פטריות

המרכיבים ל4 מנות:

  • 4 תפוחי אדמה מקולפים
  • שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
  • סלסלת פטריות טריות
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 1 כוס חלב
  • 1 שן שום כתוש
  • 1 כף קמח
  • מלח
  • פלפל
  • מעט טימין
  • 100 גרם גבינת עמק
להגשה:
  • גביע שמנת חמוצה "תנובה"
  • 1/4 כפית פפריקה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את תפוחי האדמה כ- 20 דקות עד שהם מעט רכים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 02.

    פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות ומניחים בכלים אישיים.

  • 03.

    בסיר קטן מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות והשום ומטגנים עד שהפטריות רכות. מוסיפים את השמנת, החלב, הקמח, מלח פלפל, וטימין.

  • 04.

    מוזגים את השמנת על תפוחי האדמה ומגררים גבינה צהובה מלמעלה.

  • 05.

    מכסים בנייר כסף ואופים כ- 30 דקות. מורידים את הנייר ואופים עוד 10 דקות עד להזהבה של הגבינה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 06.

    מגישים לצד שמנת מקושטת בפפריקה.

הכנת? כאן מדרגים
(37)