מתכון תפוח אדמה מוקרם עם פטריות | השף הלבן

תפוח אדמה מוקרם עם פטריות

אפשר להבין איך מתכון כל כך פשוט וטעים הפך לאהוב בשנות ה-80! קחו לכם כמה דקות לקפיצה בזמן, תכינו ותבינו

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
תפוח אדמה מוקרם עם פטריות

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 4 תפוחי אדמה מקולפים
  • שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
  • סלסלת פטריות טריות
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 1 כוס חלב
  • 1 שן שום כתוש
  • 1 כף קמח
  • מלח
  • פלפל
  • מעט טימין
  • 100 גרם גבינת עמק
להגשה:
  • גביע שמנת חמוצה "תנובה"
  • 1/4 כפית פפריקה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את תפוחי האדמה כ- 20 דקות עד שהם מעט רכים.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 02.

    פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות ומניחים בכלים אישיים.

  • 03.

    בסיר קטן מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות והשום ומטגנים עד שהפטריות רכות. מוסיפים את השמנת, החלב, הקמח, מלח פלפל, וטימין.

  • 04.

    מוזגים את השמנת על תפוחי האדמה ומגררים גבינה צהובה מלמעלה.

  • 05.

    מכסים בנייר כסף ואופים כ- 30 דקות. מורידים את הנייר ואופים עוד 10 דקות עד להזהבה של הגבינה.

    טיימר מופעל

    00:30:00
  • 06.

    מגישים לצד שמנת מקושטת בפפריקה.

הכנת? כאן מדרגים
(37)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.