פרחי כרובית בטמפורה וטריאקי
מתכון כרובית איכותי, מתאים כתוספת או כמנה ראשונה לכל ארוחה.

המרכיבים ל 4 מנות:
- 1 כרובית בינונית טרייה
- מלח
- מי קרח
- רוטב טריאקי
- 150 גרם קמח תופח
- 1 כוס סודה קרה
- קורט מלח
- 1 חלמון ביצה
- 1 כף עלי מרווה, קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
מפרקים את הכרובית לפרחים בינוניים (שומרים את השורש לבישול ציר ירקות.)
-
02.
מרתיחים סיר גדול עם מים וחצי כפית מלח. לאחר הרתיחה מבשלים את פרחי הכרובית לריכוך קל בלבד, 3-2 דקות (חצי בישול לערך).
טיימר מופעל
-
03.
מכינים קערה עם מי קרח ומעבירים אליהם את הכרובית בעזרת כף רשת.
-
04.
מסננים לייבוש.
-
05.
מחממים שמן לטיגון עמוק לחום בינוני. מכינים את בלילית הטמפורה :
-
06.
מערבבים קלות את כל מרכיבי הבלילה בקערה ליצירת מרקם סמיך ומחובר.
-
07.
מניחים את קערת הבלילה לא רחוק מסיר הטיגון.
-
08.
מטביעים בבלילת הטמפורה פרח כרובית אחד בכל פעם כך שיתכסה היטב בבלילה, הופכים בבלילה בעזרת מלקחיים ומרימים מעל הבלילה כדי שקצת מהשאריות ירדו.
-
09.
מעבירים מיד לשמן החם לטיגון מהיר ולקבלת צבע שחום ומוציאים מיד לצלחת מרופדת בנייר מגבת בעזרת המלקחיים.
-
10.
בכל טיגון יש לטגן 3-2 פרחי כרובית בלבד.
-
11.
מסדרים את פרחי הכרובית בצלחת רחבה ודקורטיבית, בעודם חמים .
-
12.
לצד פרחי הכרובית מניחים צלוחית של רוטב טריאקי ומגישים מיד חם.