קבב דג ברוטב נענע ויוגורט

מתכון קבב דג מיוחד וטעים – חלבי.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קבב דג ברוטב נענע ויוגורט

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 1 ק"ג פילה דג נקי מעצמות. אפשר להשתמש בדג באס, לוקוס, סלמון, אנטיאס או מוסר ים
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 1 ביצה
  • 1 כוס פירורי לחם
  • 1 פלפל צ’ילי אדום קצוץ
  • 20 זיתים שחורים קצוצים
  • 40 גרם חמאת תנובה מרוככת
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
  • 18 מקלות קינמון עבים וארוכים מושרים במים
החומרים לרוטב
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 צרור נענע
  • 1 כף מיץ לימון
  • 2 שיני שום
  • 1 פלפל צי’לי ירוק קצוץ
  • מלח לפי הטעם
  • 2 גביעי שלי יוגורט
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות צנוברים קלויים

הוראות הכנה:

  • 01.

    קוצצים את הדגים בעזרת סכין חדה.

  • 02.

    מוסיפים את כל חומרי הקבב ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 03.

    מעצבים קבב על מקלות קינמון. צולים בתנור, שחומם מראש לטמפ’ של 200 מעלות, כ-10 דקות, בתבנית עם נייר פרגמנט משומן.

    טיימר מופעל

    00:10:00
  • 04.

    מעבדים במעבד מזון שמן זית, עלי נענע, מיץ לימון, שום, צי’לי ומלח עד לקבלת ממרח ירוק. מוסיפים את היוגורט, מערבבים, טועמים ומשפרים את התיבול לפי הטעם.

  • 05.

    מסדרים בכל צלחת 3 יחידות קבב, יוצקים עליהן את הרוטב ומעטרים בפטרוזיליה קצוצה וצנוברים. טיפ: הקינמון מוסיף לדג ארומה נהדרת. אפשר לשפד את הקבב גם על ענפי רוזמרין או לא לשפדם בכלל.  

הכנת? כאן מדרגים
(168)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.