מאפה תרד בלקני
חוגגים את עונת התרד עם מאפה פיקנטי ועשיר בטעמים. מאפה גבינה ותרד עם "טעם של פעם". השימוש בבצק פילו, בשיטה טורקית, תוך אפייה ברוטב עשיר, יעניק מאפה עסיסי ולח.
המרכיבים ל20 / 2 תבניות אינגליש קייק:
- 250 גרם (8 דפים) בצק פילו "מעדנות" מופשרים לפי ההוראות על האריזה
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ דק
- 1 ק"ג עלי תרד טריים שטופים
- 500 גרם (1 חבילה) גבינת כנען מסדרת "השף הלבן" מפוררת
- 150 גרם גבינת קצ'קבל מסדרת "קולאז'" מגוררת גס
- מלח ופלפל שחור
- 100 גרם (1 חבילה) חמאה "תנובה"
- 200 מ"ל (1 גביע) יוגורט טבעי "תנובה"
- ½ כוס חלב "תנובה"
- 3 ביצים
- מלח ופלפל שחור
הוראות הכנה:
-
01.
מפשירים את בצק הפילו במקרר.
-
02.
מחממים את התנור לחום של 170-180 מעלות. מכינים את המלית:
-
03.
מחממים במחבת גדולה את שמן הזית ומטגנים בה את הבצל, מבלי שיזהיב. מוסיפים את עלי התרד ומטגנים תוך בחישה. יש להימנע מחריכת התרד. מתבלים במלח ופלפל שחור. מכבים את האש. מוסיפים את הגבינות, מערבבים, טועמים ומתקנים את התיבול. מניחים בצד. במקביל, מכינים את הרוטב:
-
04.
ממיסים את החמאה במיקרוגל או בסיר קטן ויוצקים אותה לקערה. מוסיפים את החלב והיוגורט, בוחשים היטב. מתבלים במלח ופלפל שחור. מוסיפים את הביצים וטורפים לקבלת רוטב אחיד. מרכיבים את המאפה לאפייה:
-
05.
מניחים עלה בצק פילו אחד בכל תבנית ונותנים לשוליים שלו לגלוש משני צדדי התבנית.
-
06.
לוקחים עלה פילו נוסף ומקפלים אותו לאורכו לקבלת פס בצק באורך התבנית. מניחים אותו מעל העלה הראשון בתבנית ויוצקים 3 כפות של רוטב.
-
07.
מקפלים עלה פילו נוסף, מניחים בתבנית ויוצקים מעליו את מלית התרד והגבינה.
-
08.
מקפלים עוד עלה פילו, מניחים מעל המלית, סוגרים מעל בשולי הבצק שנותרו (מהעלה הראשון שהנחנו בתבנית) ויוצקים את שארית הרוטב.
-
09.
שמים את שתי התבניות במרכז התנור (שחומם מראש) ואופים למשך 45-35 דקות, עד שהמאפים משחימים. מתקבל מאפה עסיסי מאוד. מגישים חם.
טיימר מופעל
הידעת?
* ניתן להגיש את המאפה יום למחרת מחומם קלות בתנור.