עוגת מוס שוקולד קרה וטעימה מיוחדת לקיץ

עוגה קייצית ומשמחת

מאת: אייל מלכה
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת מוס שוקולד קרה וטעימה מיוחדת לקיץ

המרכיבים ל 20 פיסות עוגה:

לבסיס:
  • 2/3 כוס קמח
  • קומץ אבקת אפיה - חשוב שזה יהיה ממש מעט, פחות מכפית!
  • חצי שקית סוכר וניל
  • חצי כוס סוכר
  • 2 כפיות קקאו
  • כף שמן
  • 1/3 כוס מים פושרים
  • ביצה אחת
  • 1/3 כוס מים רותחים בצד
למוס:
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה 38% של השף הלבן
  • גביע קרלו שוקולד
  • 1 אריזה של אינסטנט פודינג שוקולד

הוראות הכנה:

  • 01.

     להכנת הבסיס: מערבבים תחילה את כל החומרים ללא המים הרותחים שהשארנו בצד.

  • 02.

    לאחר שערבבנו היטב ואין גושים, מוסיפים את המים הרותחים, ושופכים לתבנית מלבנית רגילה.

  • 03.

    משטחים את התערובת כך שתכסה את כל התבנית (צריך לצאת לנו בסיס בעובי סנטימטר בערך).

  • 04.

     מכניסים לתנור בחום 170 מעלות שחומם מראש, למשך 15 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש אך עם פירורים עליו. מוציאים לצינון מלא. להכנת המוס:

    טיימר מופעל

    00:15:00
  • 05.

    מכניסים לקערה את 2 המיכלים של שמנת מתוקה השף הלבן, גביע קרלו שוקולד, ואבקת אינסטנט פודינג.

  • 06.

    מקציפים היטב עד לקבלת קצפת יציבה וחלקה.

  • 07.

     לאחר שהבסיס התקרר לגמרי, מורחים את המוס על הבסיס ומכניסים למקפיא למשך שעתיים וחצי. לאחר מכן ניתן לאכול את העוגה.

הכנת? כאן מדרגים
(236)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.