בשר טחון עם פירה
בשר טחון עם פירה – מתכון בשרי משביע שגם ילדים אוהבים, מתאים לארוחת צהריים

המרכיבים ל 4 מנות:
- 500 גרם בשר טחון
- 1 בצל קצוץ
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- 3-2 עלי דפנה
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 1/3 כוס מים
- 6 תפוחי אדמה קלופים
- שמן זית
- פירורי לחם
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנה:
-
02.
מטגנים את הבצל במחבת או סיר עם מעט שמן , מוסיפים את המים ואת כל התבלינים, מערבבים ומוסיפים את הבשר. מערבבים עד לספיגת כל הטעמים - אם יוצא יבש מדי מוסיפים עוד קצת מים ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו ומוכן לאכילה - במשך כ-10 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מורידים מהאש -מצננים מעט .
-
04.
בסיר נוסף מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים ומוכנים למעיכה, מסננים את תפוחי האדמה מהמים ומועכים אותם לפירה.
-
05.
לוקחים קעריות אישיות בינוניות ( רצוי שקופות )ומכניסים לחצי קערית בשר טחון ולחצי השני את הפירה - כך שנוצרת שכבה של בשר ועליה שכבה של פירה.
-
06.
על הפירה שמים פירורי לחם ומעליהם מזלפים שמן זית.
-
07.
מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות למשך 10 - 15 דקות, עד שפירורי הלחם משחימים. מוציאים מהתנור ומגישים עם כפית או כף.
טיימר מופעל