עוגת סולת פרווה
קבלו מתכון פרווה משובח לעוגה המזרחית ״חריסה״
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 10 מנות:
- 1 כוס קמח
- 1 כוס סולת
- 1 כוס קוקוס
- 1 כוס סוכר
- 4 שקיות סוכר וניל
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 כוס שמן
- 5 ביצים
- 2 טיפות מי ורדים
- 1 גביע אשל / יוגורט (כדי לעשות פרווה ניתן להחליף בכוס מיץ תפוזים סחוט).
לרוטב:
- 1 וחצי כוסות סוכר
- גרידת לימון+ תפוז
- 2 וחצי כוסות מים
- פרוסת לימון
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור 180 מעלות. מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה.
-
02.
לאחר מכן מוסיפים לחומרים היבשים את הביצים, השמן, מי ורדים ואשל (לערבב היטב לפני). מערבבים את כל החומרים יחד- רק לאחר ששמים את כל החומרים הרטובים יחד על היבשים.
-
03.
מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 20-30 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
לרוטב: מבשלים את כל מרכיבי הרוטב על אש נמוכה עד שהסוכר נעלם. שופכים את הרוטב כאשר העוגה חמה והרוטב קר לכן רצוי להכין את הרוטב לפני העוגה.
הכנת? כאן מדרגים