מתכון מאפה שמרים קינמון | השף הלבן

מאפה שמרים קינמון

מאפה שמרים קינמון

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה שמרים קינמון
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ

המרכיבים ל 6-8 מנות:

  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1 כף סוכר
  • קורט מלח
  • 75 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 0.5 כוס חלב פושר
  • 25 גרם שמרים טריים
לציפוי סוכר קינמון:
  • 50 גרם חמאה מלוחה
  • 0.25 כוס סוכר
  • 1 כפית קינמון

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה:

  • 02.

    בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח.

  • 03.

    מפוררים לתערובת את קוביות החמאה ולשים את הבצק בידיים עד שמתקבל מרקם פירורי.

  • 04.

    מפוררים את השמרים לתוך קערית החלב הפושר ומערבבים.

  • 05.

    מוסיפים את תערובת החלב והשמרים לבצק ולשים לקבלת בצק חלק ורך. אם הבצק דביק מדי אפשר להוסיף מעט קמח.

  • 06.

    מכסים את הקערה במגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כ-30 דקות.

    טיימר מופעל

    00:30:00
  • 07.

    מרפדים תבנית של בראוניז בנייר אפייה ומחממים תנור ל-200 מעלות. מעבירים את הבצק לתבנית האפייה ומותחים אותו כך שיכסה את כל התבנית. יוצרים בבצק גומות עם קצות האצבעות.

  • 08.

    להכנת הציפוי ממיסים את החמאה, הסוכר והקינמון בסיר בינוני. כשהתערובת מבעבעת מוזגים אותה מעל הבצק.

  • 09.

    אופים 20-25 דקות, עד שהמאפה זהוב וריחני. מוציאים את המאפה מהתבנית ומניחים להתקרר על רשת לפני ההגשה.

    טיימר מופעל

    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(243)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.