המרכיבים לתבנית פאי בגודל 26 ס"מ 8 מנות:
חומרים לקלתית הבצק:
- 1.5 כוסות קמח רגיל
- 100 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות
- 1/4 כפית מלח
- 2 כפות מים קרים
- 1 ביצה
חומרים למלית:
- 150 גרם סלמון מעושן חתוך לרצועות דקות "דגי תנובה"
- 1 גביע גבינה לבנה 9% "תנובה"
- 2 מיכלי שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
- 1 כוס ברוקולי "סנפרוסט", מופשר
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 3 ביצים טרופות
- חצי כוס קמח
- חצי כפית אבקת אפיה
- 1/2 כוס פתיתי גבינת "עמק"
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הבצק: שמים במעבד מזון את כל החומרים ומעבדים לבצק אחיד, מקררים חצי שעה.
-
02.
מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים את התבנית בבצק כך שיכסה את הדפנות והתחתית, משאירים במקרר עד שהמלית מוכנה.
-
03.
מוסיפים גבינה, שמנת, מלח ופלפל ובוחשים. מוסיפים את הביצים ובוחשים שוב. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, מערבבים ולבסוף מוסיפים את הסלמון.
-
04.
יוצקים את המלית על הבצק, מפזרים מעל פרחי ברוקולי מעל ופתיתי גבינת "עמק" ואופים כ 30 דקות עד שהמלית מתייצבת.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים