מתכון פוקצ’ה מנצח! עם גבינת חרמון וממרח פלפלים ביתי | השף הלבן

פוקצ’ה עם גבינת חרמון מוגשת עם ממרח פלפלים

מאפה טעים ומושקע שמכינים ברבע שעה של עבודה – מומלץ להגיש את הפוקצ'ה עם ממרח פלפלים וגבינה ביתי

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פוקצ’ה עם גבינת חרמון מוגשת עם ממרח פלפלים

המרכיבים ל6 מנות:

לפוקצ’ה:
  • 4 כוסות קמח
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 5 כפות שמן זית
  • 30 גרם שמרים
  • 1/3 1 כוס מים פושרים
למלית:
  • 6 פלפלים בצבעים, חצויים ומטוגנים
  • 200 גרם גבינת חרמון
  • פיראוס מפוררת
  • עלי טימין
  • 6 כפות שמן זית
לממרח פלפלים וגבינה:
  • 5 פלפלים אדומים קלויים וקלופים
  • 4 שיני שום קלופות
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 150 גרם גבינה לבנה 5%

הוראות הכנה:

  • 01.

    לפוקצ’ה: שמים בקערה את כל המרכיבים פרט למים, מוסיפים את המים בהדרגה ולשים 10 דקות לקבלת בצק חלק וגמיש. מכסים ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו. לשים ומתפיחים שוב.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מחלקים את הבצק ל-6 כדורים שווים משטחים כל כדור לעלה עגול בקוטר 11 ס"מ ומניחים בתבנית אפייה. מתפיחים 15 דקות. מחממים תנור לחום בינוני (180מעלות) ואופים את הפוקצ’ה 10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    שמים מעל כל פוקצ’ה חצי פלפל אדום וחצי פלפל צהוב או ירוק , מעט גבינת חרמון פיראוס, טימין ושמן זית ואופים עוד 10-15 דקות עד שהפוקצ’ה מזהיבה. מגישים חם עם ממרח פלפל בגבינה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 04.

    לממרח פלפלים וגבינה: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון ומעבדים לממרח אחיד.

הכנת? כאן מדרגים
(157)