מתכון מרק אפונה ובטטה בליווי מקלות מלוחים | השף הלבן

מרק אפונה ובטטה בליווי מקלות מלוחים

מרק משביע ועשיר ולצידו מאפי בצק עלים מלוחים

מאת: אביגיל כהן
פרווה סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק אפונה ובטטה בליווי מקלות מלוחים

המרכיבים ל 5 מנות:

  • 1 בצל קצוץ
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 כף פפריקה מתוקה בשמן
  • 1/4 כף כורכום
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 3 כפות שמן
  • 1/2 2 ליטר מים
למקלות המלוחים:
  • 1/2 חבילה (500 גרם) בצק עלים מרודד "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
  • 1 ביצה
  • שומשום
  • 2 כוסות אפונה יבשה שהושרתה לשעה עד שעתיים במים
  • 1 בטטה גדולה או 2 קטנות קלופות וחתוכות לקוביות
  • 1 מקל סלרי חתוך לשניים (מוסיף המון טעם)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים בו מעט את הבצל והשום עד לשקיפות.

  • 02.

    את שאר המצרכים ללא המים ומטגנים כ-5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.

  • 04.

    מבשלים כשעה ורבע עד שהאפונה רכה ומבושלת.

  • 05.

    מוציאים את מקלות הסלרי ובעזרת בלנדר מוט ידני טוחנים את המרק.

  • 06.

    בודקים ,טועמים ומשפרים בהתאם לטעם האישי.

  • 07.

    אם המרק סמיך מדי ניתן להוסיף עוד מים רותחים.למקלות המלוחים:

  • 08.

    מפשירים מבעוד מועד בצק עלים "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה.

  • 09.

    חותכים ריבוע ומורחים עליו ביצה טרופה.

  • 10.

    מפזרים מעט מלח רגיל או מלח גס ומעט שומשום ובעזרת סכין או גלגלת חותכים לרצועות.

  • 11.

    את הרצועות מניחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות עד שמזהיב.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(28)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.