תפוח אדמה מוקרם
מתכון אהוב וקל לכל המשפחה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 4 מנות:
- 7 תפוחי אדמה
- 2 כוסות חלב "תנובה"
- 100 גרם חמאת "תנובה"
- 2 כפות גדושות אבקת מרק פיטריות (פרווה)
- 1 שן שום
- קופסת פטריות שמפיניון
- 1 בצל
- 1 שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- רבע כפית מלח
- רבע כפית פלפל שחור
- גבינה צהובה מגורדת "עמק"
- 1 אגוז מוסקט
הוראות הכנה:
-
01.
קולפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לעיגולים.
-
02.
מרתיחים את תפוחי האדמה בחלב על הגז עד לרכות ומסננים אותם במסננת.
-
03.
בינתיים מטגנים את הבצל הקצוץ עם הפטריות ומשמנים אתהתבנית.
-
04.
מפזרים פירורי לחם על התבנית, מניחים את תפוחי האדמה, מעליהם שמים את הבצל עם הפטריות, שופכים מעל חמאה מומסת מעורבבת עם שום ומגרדים אגוז מוסקט.
-
05.
בוחשים את מרק הפטריות יחד עם השמנת, שופכים על התערובת, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור, מפזרים את הגבינה הצהובה המגורדת ומכניסים את התבנית לתנור בחום 180 מעלות לחצי שעה.
הכנת? כאן מדרגים