עוגת סברינה עם יוגורט
מתוקים וקינוחים שכולם אוהבים – טראפלס, מוס שוקולד, בלינצ'ס, בריוש ועוד – העיקר שיהיה מתוק!
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים לתבניות אישיות:
לבלילה:
- 2 כוסות יוגורט תנובה למזיגה 1.5%
- 420 גרם קמח
- 5 ביצים
- 200 גרם סוכר
- 2 כפיות סוכר וניל
לסירופ:
- 3 וחצי כוסות מים
- 300 גרם סוכר
- 4 כפות תמצית רום
- 5 כפות מי ורדים
- 5 כפות סירופ מייפל
לקצפת:
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
- 4 כפות סוכר
לקישוט:
- תותים
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים יחד את כל הרכיבים לבלילה לתערובת אחידה.
-
02.
ממלאים תבניות אישיות משומנות במרגרינה עד 3/4 מגובה התבנית (הבלילה תופחת).
-
03.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מוציאים את הסברינות מתבניות האפייה כשהן הפוכות, הצד הרחב כלפי מטה.
-
05.
מרתיחים את כל רכיבים הסירופ יחד, מנמיכים את האש ומסמיכים מעט את הרוטב.
-
06.
שופכים מעל הסברינה (שהיא עדין חמה) את הסירופ, כף אחרי כף, עד שהסירופ נספג בסברינה.
-
07.
מקציפים שמנת מתוקה יחד עם הסוכר, מזליפים מעט אל תוך הסברינה ומעט מעליה.
-
08.
מקשטים מעל בתות.
הכנת? כאן מדרגים