רוגעלך כנען וזעתר - טעים וקל להכנה | השף הלבן

רוגעלך כנען וזעתר

רוגלך מלוחים? בדיוק! קבלו את המתכון המפתיע של רחלי קרוט לרוגלך במילוי גבינת כנען וזעתר שפשוט אי אפשר לעמוד בפניו

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
רוגעלך כנען וזעתר
צילום: רחלי קרוט עיצוב: רחלי קרוט

המרכיבים ל 60 רוגלך:

  • 500 גרם קמח לבן או כוסמין
  • 10 גרם שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
  • 70 גרם (1/3 כוס) סוכר לבן
  • 240 מ"ל (1 כוס) חלב *תחליפים למטה
  • 1 ביצה L
  • 1 כפית פטרוזיליה מיובשת
  • 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 1 כפית שטוחה מלח
למילוי הגבינות:
  • 250 (1/2 חבילה) גבינת כנען תנובה
  • 150 גרם פתיתי מוצרלה השף הלבן
  • 5 כפות גבינת שמנת בטעם טבעי או שמנת לבישול/להקצפה
להברשה מעל:
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2-3 כפות זעתר עם שומשום

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, חלב, ביצה ופטרוזיליה ולשים על מהירות איטית במשך 4 דקות.

    טיימר מופעל

    00:04:00
  • 02.

    מוסיפים את החמאה והמלח ולשים עוד 15 דקות על מהירות 1 או 2 ולא יותר. עד שהבצק רך, חלק וגמיש. מכסים ומתפיחים במשך שעה על השיש או במשך הלילה במקרר.

    טיימר מופעל

    00:15:00
  • 03.

    בינתיים מערבבים היטב בקערה את כל מצרכי המילוי. חשוב לערבב היטב כדי שהמילוי יהיה נוח יחסית למריחה. אם הוא גושי מדי אפשר להוסיף 2-3 כפות חמאה מומסת.

  • 04.

    מרדדים מחצית מהבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ, מומלץ על משטח מקומח, ומורחים מחצית מהמילוי לשכבה דקה.

  • 05.

    חותכים למשולשים (ראו סרטון למילה) ומגלגלים לצורת רוגלך.

  • 06.

    - מניחים את הרוגלך בתבנית תנור עם נייר אפייה, אפשר בצמידות יחסית, ומכסים. מתפיחים במשך שעה.

  • 07.

    חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמילוי.

  • 08.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 09.

    כשהרוגלך תפחו אופים אותם במשך 30 דקות או עד הזהבה יפה.

    טיימר מופעל

    00:30:00
  • 10.

    מערבבים בקערה שמן זית וזעתר ומיד כשהרוגלך יוצאים מהתנור מברישים אותם בשמן עם הזעתר.

הידעת?

הערות ושדרוגים:
- במקום שמן זית וזעתר אפשר לשים שמן זית עם אבקת שום או מלח או שמן זית עם עירית קצוצה.
- במקום מוצרלה אפשר לשים פתיתי גאודה או גבינת עמק מגורדת.
- לא חייבים לשים פטרוזיליה בבצק אבל זה גם יפה וגם טעים.
- במקום חלב אפשר לשים 1ו-1/2 מיכלי שמנת חמוצה או 3/4 1 מיכל שמנת לבישול או 1 כוס מים.

הכנת? כאן מדרגים
(28)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.