רוגעלך כנען וזעתר
רוגלך מלוחים? בדיוק! קבלו את המתכון המפתיע של רחלי קרוט לרוגלך במילוי גבינת כנען וזעתר שפשוט אי אפשר לעמוד בפניו

המרכיבים ל 60 רוגלך:
- 500 גרם קמח לבן או כוסמין
- 10 גרם שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
- 70 גרם (1/3 כוס) סוכר לבן
- 240 מ"ל (1 כוס) חלב *תחליפים למטה
- 1 ביצה L
- 1 כפית פטרוזיליה מיובשת
- 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- 1 כפית שטוחה מלח
- 250 (1/2 חבילה) גבינת כנען תנובה
- 150 גרם פתיתי מוצרלה השף הלבן
- 5 כפות גבינת שמנת בטעם טבעי או שמנת לבישול/להקצפה
- 1/3 כוס שמן זית
- 2-3 כפות זעתר עם שומשום
הוראות הכנה:
-
01.
בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, חלב, ביצה ופטרוזיליה ולשים על מהירות איטית במשך 4 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים את החמאה והמלח ולשים עוד 15 דקות על מהירות 1 או 2 ולא יותר. עד שהבצק רך, חלק וגמיש. מכסים ומתפיחים במשך שעה על השיש או במשך הלילה במקרר.
טיימר מופעל
-
03.
בינתיים מערבבים היטב בקערה את כל מצרכי המילוי. חשוב לערבב היטב כדי שהמילוי יהיה נוח יחסית למריחה. אם הוא גושי מדי אפשר להוסיף 2-3 כפות חמאה מומסת.
-
04.
מרדדים מחצית מהבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ, מומלץ על משטח מקומח, ומורחים מחצית מהמילוי לשכבה דקה.
-
05.
חותכים למשולשים (ראו סרטון למילה) ומגלגלים לצורת רוגלך.
-
06.
- מניחים את הרוגלך בתבנית תנור עם נייר אפייה, אפשר בצמידות יחסית, ומכסים. מתפיחים במשך שעה.
-
07.
חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמילוי.
-
08.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
09.
כשהרוגלך תפחו אופים אותם במשך 30 דקות או עד הזהבה יפה.
טיימר מופעל
-
10.
מערבבים בקערה שמן זית וזעתר ומיד כשהרוגלך יוצאים מהתנור מברישים אותם בשמן עם הזעתר.
הידעת?
הערות ושדרוגים:
- במקום שמן זית וזעתר אפשר לשים שמן זית עם אבקת שום או מלח או שמן זית עם עירית קצוצה.
- במקום מוצרלה אפשר לשים פתיתי גאודה או גבינת עמק מגורדת.
- לא חייבים לשים פטרוזיליה בבצק אבל זה גם יפה וגם טעים.
- במקום חלב אפשר לשים 1ו-1/2 מיכלי שמנת חמוצה או 3/4 1 מיכל שמנת לבישול או 1 כוס מים.