שברי מצות בקרמל, שוקולד ואגוזים - טעים וקל להכנה | השף הלבן

שברי מצות בקרמל, שוקולד ואגוזים

מצה עם שוקולד הדור הבא: שברי מצה עם קרמל, שוקולד ואגוזים שמכינים עם שמנת של השף הלבן. הנשנוש המושלם לפסח!

מאת: נטע ליבנה
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
שברי מצות בקרמל, שוקולד ואגוזים
צילום: נטע ליבנה עיצוב: נטע ליבנה

המרכיבים ל 4 מצות:

  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 75 גרם חמאה
  • ½ מכל (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 4 מצות
  • 120 גרם שוקולד מריר
  • ¾ כוס פקאנים קצוצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את הקרמל: ממיסים סוכר במחבת רחבה על להבה בינונית עד לקבלת נוזל בצבע ענברי. חשוב לערבב את הסוכר תוך כדי.

  • 02.

    מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה ונטמעת בקרמל.

  • 03.

    מוסיפים את השמנת ומערבבים עד שהכל נטמע ומתאחד ובועיות קטנות נוצרות על הקרמל.

  • 04.

    מסדרים מצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, שופכים מעל את הקרמל ומשטחים אותו באופן אחיד על המצות בעזרת לקקן. מעבירים למקפיא לרבע שעה.

  • 05.

    ממיסים שוקולד במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, מערבבים בין לבין עד לקבלת נוזל מבריק.

  • 06.

    יוצקים את השוקולד על הקרמל הקר, משטחים עם לקקן ומפזרים מעל פקאנים.

  • 07.

    מחזירים למקרר לחמש דקות.

  • 08.

    שוברים לפיסות בגודל רצוי ומגישים. שומרים בקופסה במקרר.

  • 09.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(24)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.