מרק תירס מוקרם עם טוסטוני טריו גבינות - טעים וקל להכנה | השף הלבן

מרק תירס מוקרם עם טוסטוני טריו גבינות

המרק שיחמם לכם את החורף: מרק תירס עשיר ומוקרם עם שמנת שמגישים יחד עם טוסטוני טריו גבינות – מדובר בשילוב הטעמים המושלם!

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק תירס מוקרם עם טוסטוני טריו גבינות
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל5-6 מנות:

למרק:
  • 5-4 קלחי תירס או 500 גרם גרירי תירס קפוא "סנפרוסט"
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 3 ענפי סלרי קצוץ דק
  • 1 גזר קצוץ לקוביות קטנות
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 3-4 שיני שום כתושות
  • 1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות
  • 1 פלפל כתום קצוץ דק דק (לא חובה)
  • 4 כוסות ציר תירס (הסבר במתכון)
  • 1 מיכל (250 מ״ל) שמנת לבישול 10% "השף הלבן"
  • לקישוט: בצל ירוק
לטוסטונים:
  • 1 בגט פרוס לעיגולים
  • מעט שמן זית
  • 1/3 שקית (100 גרם) טריו פתיתים מיקס 3 גבינות "השף הלבן"

הוראות הכנה:

  • 01.

    ציר תירס: עם סכין גדולה מפרידים את גרגרי התירס מהקלחים.

  • 02.

    מעבירים את הקלחים לסיר עם ליטר וחצי מים + כפית מלח ומביאים לרתיחה.

  • 03.

    מבשלים על אש בינונית ברתיחה עדינה כחצי שעה ליצירת ציר תירס. אם אתם משתמשים בגרגרי תירס קפואים, במקום ציר אפשר להוסיף כפית אבקת מרק ירקות אורגנית ל 4 כוסות מים.

  • 04.

    מרק: בסיר גדול מחממים שמן. מוסיפים בצל, סלרי וגזר ומטגנים 15 דקות עד שהם מתרככים. 

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 05.

    מוסיפים מלח, פלפל, ושום ומטגנים עוד 2 דקות.  

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 06.

    מוסיפים גרגרי תירס, תפוח אדמה קצוץ, פלפל ואת הציר ומביאים לרתיחה. 

  • 07.

    מבשלים 40 דקות במכסה סגור על אש קטנה.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 08.

    מוסיפים את השמנת ומבשלים עוד חמש דקות. 

  • 09.

    טוחנים טיפה עם בלנדר מוט אך משאירים את רוב הירקות שלמים.

  • 10.

    טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מגישים עם בצל ירוק קצוץ וטוסטונים.

  • 11.

    טוסטוני פתיתי טריו: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית קטנה בנייר אפייה.

  • 12.

    מזלפים מעט שמן זית מפזרים כף גבינה על כל פרוסה.

  • 13.

    אופים כ-5 דקות עד שהקוביות מזהיבות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 14.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(1)