מניפות תפוחי אדמה מוקרמות - טעים וקל להכנה | השף הלבן

מניפות תפוחי אדמה מוקרמות

מתכון קל ומהיר למניפות תפוחי אדמה יפהפיות עם הקרמה של גבינת גאודה. פתרון מצוין לארוחת הערב המשפחתית

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מניפות תפוחי אדמה מוקרמות
צילום: דור משה עיצוב: דור משה

המרכיבים ל4 יחידות:

לרכישה >>
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים
  • שמן זית
  • פלפל שחור
  • מלח
  • כף פטרוזילה קצוצה
  • חופן פתיתי גאודה עמק
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

  • 02.

    שוטפים היטב את תפוחי האדמה ופורסים אותם לפרוסות דקות, כשהבסיס נשאר מחובר. הדרך הכי נוחה לעשות זאת היא להניח תפוח אדמה בין 2 כפות עץ ולחתוך לפרוסות דקות, כך הסכין מגיעה עד כף העץ ולא עד תחתית תפוח האדמה.

  • 03.

    מברישים את תפוחי האדמה בשמן זית, מפזרים מלח ופלפל ואופים בתבנית מרופדת עם נייר אפייה למשך 20 דקות, או עד שהם מזהיבים לחלוטין.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור ומורידים את החום ל-180 מעלות.

  • 05.

    מערבבים בקערית את הפטרוזיליה ושמן הזית ומברישים את תפוחי האדמה.

  • 06.

    מפזרים חופן של פתיתי גאודה ואופים כחמש דקות נוספות.

  • 07.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(2)