אזני פיל פיצה
גרסה מלוחה ומפתיעה לאזני הפיל המתוקות: בצק פילאס במילוי רוטב עגבניות וגבינות שישדרגו לכם כל ארוחת ערב עם הילדים
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: עדי קלינגהופר
עיצוב: עדי קלינגהופר
המרכיבים ל20 יחידות:
- 1 חבילה (600 גרם) בצק פילאס תורכי "מעדנות" מופשר על פי הוראות היצרן
- 200 גרם רסק עגבניות או רוטב עגבניות
- 250 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
גודל תבנית: תבנית תנור
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל- 180 מעלות
-
02.
פורסים את הבצק על משטח עבודה וחוצים ל-2 חלקים.
-
03.
מעל הבצק מורחים שכבה אחידה של רוטב עגבניות, מעל מפזרים מוצרלה מגורדת ופרמזן.
-
04.
מגלגלים לרולדה מצד אחד עד לקו האמצע ועכשיו מגלגלים לרולדה מהצד השני כך שיהיו 2 רולדות שנפגשות במרכז.
-
05.
פורסים את הרולדה לאזני פיל בעובי 5 ס"מ
-
06.
מרימים בזהירות ומניחים את אזני הפיל על הנייר האפייה.
-
07.
כך חוזרים גם עם מחצית הבצק שנותר.
-
08.
אופים כ- 20 דקות או עד הזהבה של הגבינה והבצק.
טיימר מופעל
-
09.
מוציאים, מצננים 10 דקות ומגישים. המאפה נשאר במיטבו בסמוך לזמן האפייה.
טיימר מופעל
-
10.
בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים