מרק רוזה
הפכנו את רוטב הפסטה האהוב – למרק חורפי ומפנק! מרק עגבניות צלויות ושמנת עם מרקם קרמי שאי אפשר להישאר אדישים כלפיו

המרכיבים ל 4-5 מנות:
- 500 גרם עגבניות מסוגים שונים
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 10% "השף הלבן"
- טימין
- ראש שום
- שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- להגשה: קרוטונים
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים את העגבניות, הטימין והשום (מומלץ לקטום את ראש השום) בתבנית חסינת חום
-
02.
מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות למשך כ-20-25 דקות עד שהעגבניות נחרכות מעט ומגירות נוזלים.
טיימר מופעל
-
03.
מוציאים את העגבניות מהתנור ומעבירים למעבד מזון. טוחנים עד לקבלת מרקם חלק ככל שניתן.
-
04.
מסננים את העגבניות הטחונות דרך מסננת דקה ומעבירים לסיר.
-
05.
מוסיפים את השמנת לבישול (בשלב זה ניתן גם לתקן תיבול לפי הטעם) ומבשלים על אש בינונית למשך 10-15 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
מגישים בקעריות מרק אישיות יחד עם קרוטונים.
-
07.
בתיאבון!