קיש ברוקולי טבעוני
הגרסה הטבעונית לקיש הקלאסי ואהוב. כמו במקור, גם במתכון הזה את הבצק הפריך מכינים בקלות ועליו מניחים את הרויאל עם הברוקולי

המרכיבים ל 6 מנות:
- 1 ו-1/4 כוסות קמח כוסמין מלא או קמח מלא או חיטה לבן
- 1/4 כוס משקה שקדים ללא סוכר "תנובה ALTERNATIVE"
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח פלפל ואגוז מוסקט – לפי הטעם
- 1 חבילה (800 גרם) ברוקולי "קפוא" סנפרוסט מופשר מסונן וסחוט מנוזלים
- 1 גביע (250 גרם) ממרח סויה "תנובה ALTERNATIVE" בטעם טבעי
- 1/2 כוס משקה שקדים או סויה "תנובה ALTERNATIVE"
- 1 כפית טחינה גולמית
- 2 כפות קמח כוסמין או רגיל
- 1/2 כפית אבקת שום
- 1/8 כפית אגוז מוסקט
- מלח ופלפל
- אפשרות: 1 כפית עלי תימין
- טחינה
- עלי תימין
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית. מערבבים את מרכיבי הבצק במזלג עד קבלת גושי בצק. מסיימים בלישה קצרה ביד לבצק אחיד (ניתן להכין במעבד מזון אבל קל מאוד ידנית). מרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ ומעבירים לתבנית. מהדקים לתחתית ולדפנות ובעזרת סכין חדה חותכים עודפי בצק.
-
02.
טורפים בקערה את מרכיבי ה"רויאל". טועמים ומתקנים תיבול.
-
03.
מניחים על תחתית הבצק מחצית מכמות הברוקולי (ראשי ברוקולי גדולים חוצים), מורחים על הבסיס והברוקולי את הרויאל ומניחים עליו את יתרת הברוקולי.
-
04.
אופים כ 50 דקות עד שהמילוי מתייצב והבצק אפוי. אם רוצים לפני ההגשה מזלפים טחינה ובוזקים עלי תימין.
טיימר מופעל
-
05.
בתאבון!