בית לזית עם טוויסט
בית לזית – עם שדרוג! רון יוחננוב עם מתכון לבית לזית בטעם פיצה. ה-מתכון שיהפוך את ארוחת הערב עם הילדים להצלחה מסחררת

המרכיבים ל 15 יחידות:
- 500 גרם קמח לבן רגיל
- כף שמרים יבשים
- 3 כפות סוכר
- כף מלח
- 3 כפות שמן זית
- 200-250 מ"ל מים (יתכן ותצטרכו להוסיף עוד קצת בהדרגה)
- רוטב פיצה מכל סוג שאוהבים
- 150 גרם פתיתי טל עמק
- זיתים פרוסים
- 100 גרם גבינת פטה "פיראוס" מפוררת
- ביצה
- שומשום
הוראות הכנה:
-
01.
בקערת מיקסר שמים מלח ומעליו קמח, שמרים, סוכר ומים. מתחילים ללוש את הבצק במשך מס' דקות עד שמתגבש בצק.
-
02.
מיד כשמתחיל להתגבש הבצק יש להוסיף את השמן.
-
03.
ממשיכים כ-8 דקות, אם צריך ניתן להוסיף מעט מים לפי הצורך. צריך להתקבל בצק דביק שנפרד מהקערה ונשאר דביק בתחתית.
טיימר מופעל
-
04.
מכסים את קערת המיקסר עם מגבת ומתפיחים כ-40 דקות בטמפ' החדר
טיימר מופעל
-
05.
לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק לחלקים שווים ומכדדרים כל חלק לכדורים קטנים.
-
06.
מניחים כל כדור על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומתפיחים כ-30 דקות נוספות כשתבנית מכוסה במגבת.
טיימר מופעל
-
07.
לאחר ההתפחה, יוצרים גומה במרכז כל כדור בעזרת האצבעות, ממלאים ברוטב, גבינה וזיתים.
-
08.
מברישים את כדורי הבצק בביצה ומפזרים שומשום
-
09.
אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-15-20 דקות או עד להזהבה.
טיימר מופעל
-
10.
בתאבון!