בורקיטס מבצק פריך מלוח במילוי תירס וגבינות | השף הלבן

בורקיטס במילוי תירס וגבינות

בוריקיטס טעימים במיוחד במילוי תירס וגבינות שמכינים בקלי קלות עם בצק פריך מלוח מוכן מראש. מתכון שמתאים בול לחג השבועות וגם לכל ארוחה משפחתית אחרת.

מאת: שרית נובק
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בורקיטס במילוי תירס וגבינות
צילום: שרית נובק עיצוב: שרית נובק

המרכיבים ל10 יחידות:

  • 1 חבילת בצק פריך מלוח "מעדנות" מופשר על פי הוראות היצרן
  • 200 גרם גרגירי תירס מוקפאים "סנפרוסט"
  • 100 גרם בולגרית "פיראוס" מפוררת
  • 150 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • 1 ביצה
  • מלח ופלפל
להברשה:
  • 1 חלמון מדולל בכפית מים
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-170 מעלות.

  • 02.

    מערבבים את כל חומרי המלית.

  • 03.

    פותחים את הבצק ומרדדים. קורצים לעיגולים בקוטר 12 ס"מ.

  • 04.

    עורמים כף מהמלית במרכז הבצק.

  • 05.

    מברישים את שולי הבצק במעט חלמון מדולל, מקפלים ומהדקים את הקצוות. מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.

  • 06.

    מברישים את כיסוני הבצק מלמעלה בחלמון מדולל.

  • 07.

    חותכים חריץ עם סכין מלמעלה, לשחרור אדים באפייה. מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות, עד שהבצק מזהיב.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 08.

    מגישים לצד סלט ירקות טרי.

  • 09.

    בתאבון!

הידעת?

ההשפעה של המטבח הטורקי על הקולינריה הישראלית היא עצומה. החל משווארמה, דרך קבב וכלה באינספור סלטים ומאפים. אולם, אם יש מנה אחת שניתן להגדיר כמלכת המטבח הטורקי בארץ, היא ככל הנראה בורקס. יש אינספור סוגים שונים של בורקסים כגון פיצה, גבינה, תפו״א, קשקבל ואפילו בשר. אם אתם מחפשים להכין בורקס טורקי מקורי ומפתיע, הבאנו לכם בדיוק את המתכון המושלם למנה מהירה ומושלמת לארוחת הערב: בוריקיטס טעימים במיוחד במילוי תירס וגבינות שמכינים בקלי קלות עם בצק פריך מלוח מוכן מראש. מתכון שמתאים בול לחג השבועות וגם לכל ארוחה משפחתית אחרת.

הכנת? כאן מדרגים
(15)