קיש כרישה וזוקיני ללא גלוטן
אין שבועות בלי קיש חגיגי וטעים שמשדרג את שולחן החג. בואו ללמוד להכין קיש נהדר שהוא גם ללא גלוטן, כך שכולם יוכלו ליהנות ממנו בערב החג

המרכיבים ל 8-10 מנות:
- 100 גרם חמאה
- 1 ו-1/3 כוס (180 גרם) קמח ללא גלוטן
- ½ כוס (60 גרם) קמח תפוחי אדמה
- 1 כפית מלח
- 1 חלמון
- 2 כפות מים
- 2 גבעולי כרישה בגודל בינוני חתוכים לפרוסות דקות (ללא החלק הירוק)
- 2 יחידות זוקיני או כרישה חתוכים לפרוסות
- 1 כף שמן זית
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- 1 כוס (240 מ"ל) חלב תנובה
- 5 ביצים
- 150 גרם פתיתי עמק
- מלח ופלפל
הוראות הכנה:
-
01.
מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון ומפעילים כל פעם לכמה שניות עד שהחומרים הפכים כמעט לגוש. מעבירים אל יריעת ניילון נצמד ויוצרים בעדינות גוש בצק שטוח. מעבירים למקרר לפחות לשעה לפני השימוש.
-
02.
מחממים את התנור לחום 190 מעלות. במחבת בינונית על אש גבוה מטגנים את הירקות יחד עם השמן כ-5 דקות או עד שהם מזהיבים מעט ומתבלים במלח ופלפל. מוציאים מהמחבת ומצננים במקרר. בקערה בינונית מערבבים יחד שמנת, חלב, ביצים ופתיתי עמק. מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל.
טיימר מופעל
-
03.
מהדקים פיסות בצק באופן ידני ואחיד לבסיס ולדפנות. מעבירים למקפיא ל-10 דקות. מסדרים את הירקות בתוך התבנית ויוצקים מעל את תערובת השמנת ואופים כ-45 דקות או עד שהקיש מזהיב היטב ויציב במרכז.
טיימר מופעל