מתכון קיש פטריות וכרובית לחג הפסח - מהיר וקל להכנה | השף הלבן

קיש פטריות וכרובית לפסח

קיש קל, מהיר וטעים במיוחד לפסח עם קלתית שעשויה ממצות! מתכון מקורי וחגיגי שישדרג לכם את פסח

מאת: מיכל לוי אלחלל
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון קיש פטריות וכרובית לפסח
צילום: מיכל לוי אלחלל עיצוב: מיכל לוי אלחלל

המרכיבים ל8 מנות:

  • 3-4 מצות
  • 2/3 כוס חלב תנובה
  • 1 ראש כרובית בינוני חתוך לפרחים
  • 1 סלסלת פטריות חתוכה לפרוסות
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף עלי מרווה טריים חתוכים (לא חובה)
  • 1 ו-1/2 מיכל (375 מ"ל) שמנת לבישול 10% "השף הלבן"
  • 4 ביצים L
  • 75 גרם פתיתי עמק
  • מלח ופלפל
גודל תבנית: תבנית פאי בקוטר 22-24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    לתחתית: מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים את התבנית.

  • 02.

    טובלים את המצות בחלב למשך כחצי דקה, מניחים על תחתית התבנית בשתי שכבות וחותכים לקבלת הצורה העגולה של התחתית. מעבירים לאפייה של 10 דקות בתנור עד שהתחתית הופכת מעט "קרנצית". מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    למילוי: משאירים תנור חם על 180 מעלות. מניחים את פרחי הכרובית בקערה ומכסים אותם במים רותחים ל-2-3 דקות ומסננים. מחממים מחבת עם שמן ומטגנים על אש גבוהה את הפטריות כ 4 דקות ועד שמזהיבות מעט. בקערה בינונית מערבבים שמנת וביצים ומתבלים המלח ופלפל. מוסיפים פתיתי עמק, מרווה ומערבבים.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    להרכבה: מניחים את הירקות על הבסיס ויוצקים מעל את הבלילה. אופים 40-45 דקות או עד שמרכז הקיש יציב. מצננים 2-3 דקות ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)