מתכון כרובית אפויה בתנור עם יוגורט לחג השבועות | השף הלבן

כרובית אפויה בתנור עם יוגורט

אין כמו כרובית אפויה. היא משדרגת כל ארוחה ומאוד קלה להכנה! הפעם שידכנו לה יוגורט מתובל שהופך אותה לטעימה מהרגיל. מנת פתיחה מעולה לארוחות חגיגיות

מאת: מיכל לוי אלחלל
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: דרור עינב עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 4-5 מנות:

  • 1 כרובית בינונית (כ-1 ק"ג)
  • 3 גביעים (600 מ"ל) יוגורט BIO תנובה
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • ½ כף קארי או כורכום
  • 1 ענף טימין מופרד לעלים
  • ¼ כפית אגוז מוסקט
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מביאים לרתיחה מים מומלחים בסיר גדול (כ-2 ליטר). מכניסים את הכרובית (כשהראש הפוך) ומבשלים 10 דקות, עד שהיא מתרככת קלות בלבד (בודקים בנעיצת מזלג) ומסננים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    בינתיים, מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 03.

    מניחים את הכרובית הפוכה בקערה גדולה. בקערה בינונית מערבים את שאר המרכיבים ומתבלים במלח ופלפל.

  • 04.

    יוצקים מחצית מהרוטב על הכרובית כך שיכסה אותה במלואה. הופכים אותה, מניחים על נייר האפייה ואופים כרבע שעה.

  • 05.

    כעבור רבע שעה, מוציאים את הכרובית מהתנור ובעזרת מצקת יוצקים מעליה עוד רוטב. מחזירים לתנור לאפייה של רבע שעה נוספת או עד להזהבה.

  • 06.

    מגישים חם עם הרוטב שנותר.

  • 07.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.