מאפה פסטה עם גבינות פטריות ודלעת- מהיר וקל להכנה | השף הלבן

מאפה פסטה עם גבינות, פטריות ודלעת

מאפה פסטה עשיר שמתאים לארוחת הערב המשפחתית או לאירוח ספונטני עם מרכיב סודי: קוטג', שמעניק קרמיות ומשדרג את המאפה. מומלץ להגיש לצד סלט ירוק רענן

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: דור משה עיצוב: דור משה

המרכיבים ל 5 מנות:

  • חבילת פסטה קצרה (500 גרם)
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 בצלים בינוניים, חתוכים לפרוסות דקות
  • 5 שיני שום
  • 2 חבילות פטריות (שמפניון/ פורטבלו/ גם וגם), חתוכות לפרוסות עבות
  • עלים מ-2 ענפי טימין
  • 2 כוסות דלעת מגורדת גס
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
  • 2 ביצים בגודל L
  • 2 גביעים (500 גרם) קוטג' 5% "תנובה"
  • 200 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
גודל תבנית: תבנית מלבנית בגודל 25*30

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את הפסטה ע"פ הוראות היצרן, שוטפים במים קרים וממסננים. 

  • 02.

    משמנים היטב תבנית עם חמאה/ מרפדים בנייר אפייה. 

  • 03.

    במחבת גדולה מחממים על להבה בינונית את השמן ומטגנים את הבצלים. כשהבצלים מתחילים להזהיב מוסיפים פנימה את השום ומטגנים במשך 2 דקות. מוסיפים את הטימין והפטריות ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך כמה דקות, עד שהפטריות מתחילות להזהיב. מתבלים היטב במלח ופלפל שחור. מוסיפים את הדלעת ומבשלים במשך 5 דקות נוספות. 

    טיימר מופעל

    00:02:00
  • 04.

    מחממים תנור לחום של 190 מעלות. 

  • 05.

    בקערה גדולה מערבבים את השמנת, הביצים, הקוטג' והמוצרלה. מוסיפים את הפסטה והירקות המבושלים ומערבבים היטב. 

  • 06.

    מעבירים את הפסטה לתבנית ואופים כ-40 דקות, או עד שהמאפה מזהיב.  

    טיימר מופעל

    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(9)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.