פיצה ללא גלוטן
מתכון מעולה לפיצה ללא גלוטן עם שוליים פריכים. את הבצק ללא גלוטן מכינים עם קמחים שיש בכל סופר ובלי להסתבך בכלל. מושלם לארוחת ערב קלילה עם הילדים

המרכיבים ל 2-4:
- 1/3 כוס קורנפלור
- 1/3 כוס קמח תירס דק מהיר הכנה
- 1/2 כוס קמח שיבולת שועל ללא גלוטן
- 1/2 גביע (125 גרם) גבינה לבנה 5% תנובה
- 1 כף חומץ או מיץ לימון
- 1 כף שמן זית
- 1/4 כפית מלח
- 2 כפות פתיתי פרמזן / גאודה "קולקשן" או פתיתי עמק
- 2 עגבניות טחונות לרסק או מגוררות בפומפיה
- 1 -2 שיני שום כתושות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כף קטשופ
- מלח, פלפל
- 1/3 כוס פתיתי עמק
הוראות הכנה:
-
01.
0pt;mso-margin-top-alt:0cm;mso-add-space:auto">
-
02.
מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מערבבים בקערה את מרכיבי הרוטב.
-
03.
0pt;mso-margin-top-alt:0cm;mso-add-space: auto">
-
04.
מערבבים במזלג את מרכיבי הבצק עד שמתקבלים פירורים גדולים. לשים קצת בידיים משומנות לבצק אחיד ואוספים לכדור.
-
05.
0pt;mso-margin-top-alt:0cm;mso-add-space: auto">
-
06.
מניחים את כדור הבצק על נייר האפייה בתבנית ובעזרת ידיים מקומחות "פותחים" את הבצק לעיגול דק בעובי 3 מ"מ. אופים 8-9 דקות עד שהשוליים מתחילים להזהיב. מוציאים.
טיימר מופעל
-
07.
0pt;mso-margin-top-alt:0cm;mso-add-space: auto">
-
08.
מורחים רוטב עגבניות על הבצק, מפזרים פתיתי גבינה ותוספות שאוהבים.
-
09.
0pt;mso-margin-top-alt:0cm;mso-add-space: auto">
-
10.
אופים כ-10 דקות נוספות עד ששולי הבצק מזהיבים והגבינה נמסה.ז;
טיימר מופעל