מאפה בצק עלים עם מוצרלה וארטישוק – מתכון שווה לחג | השף הלבן

מאפה בצק עלים עם מוצרלה וארטישוק

מאפה מהיר שאפשר להכין בכמה דקות בלבד: יונית צוקרמן סידרה לכם מתכון למאפה בצק עלים עם מוצרלה, ארטישוק, פסטו וזיתי קלמטה שישדרג כל ארוחה

מאת: יונית צוקרמן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה בצק עלים עם מוצרלה וארטישוק
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל6-8:

  • 1/2 חבילה (300 גרם) בצק עלים חמאה, מעדנות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 שקית (200 גרם) לבבות ארטישוק של סנפרוסט, מסוננים וחתוכים לרבעים
  • צנצנת (180 גרם) פסטו איטלקי או בזיליקום של אוליביה
  • 15 זיתי קלמטה מגולענים
  • ½ שקית (250 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
להברשה:
  • ביצה טרופה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות. 

  • 02.

    פורסים נייר אפייה על משטח העבודה ומרדדים מעט את מלבן הבצק. חותכים

  • 03.

    5 ס״מ מהשוליים סביב, יוצרים מסגרת ומניחים על מלבן הבצק. מהדקים היטב לבסיס, מברישים בביצה ומעבירים למקפיא כ-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הארטישוק 4-5 דקות עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    מניחים את הבצק עם נייר האפייה בתבנית. מפזרים על פני הבצק תלוליות של ממרח פסטו, רבעי ארטישוק, זיתים ופתיתי מוצרלה.

  • 06.

    אופים 20-25 דקות עד שהבצק יבש ושחום. מגישים מיד.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)