כרוב צלוי עם רוטב יוגורט
הטרנד שכבש את הרשת, לא תאמינו כמה קל להכין אותו! מתכון של רחלי קרוט לכרוב צלוי עם עגבניות צרובות ורוטב יוגורט מרענן. מדובר במנה ראשונה נהדרת לארוחת שבועות

המרכיבים ל 6:
- 2 כרובים לבנים קטנים חתוכים לרבעים
- 50 גרם חמאת תנובה מומסת
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
- 3/4 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית אבקת שום
- 4-5 כפות שמן זית
- 20 (כ-250 גרם) עגבניות שרי חצויות
- עלים מ-3 ענפי טימין טרי
- 1 גביע (150 מ"ל) יוגורט עיזים פיראוס או יוגורט תנובה טבעי 3%
- 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת לבישול 15% או שמנת להקצפה 38% השף הלבן
- 3 כפות גבינת נפוליאון בטעם טבעי 16% או 25%
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס (50 גרם) שקדים פרוסים קלויים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
02.
מערבבים בקערית את החמאה, שמן הזית, המלח, הפלפל ואבקת השום. מניחים את הכרובים בתבנית ויוצקים עליהם את רוטב השמן-חמאה. אופים כ-40 דקות עד שהכרוב זהוב. מצננים.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים שמן במחבת, מוסיפים את העגבניות וצורבים כ-2 דקות עד שהן מתרככות מעט. מוסיפים עלי טימין וממשיכים לטגן כדקה. מסירים מהאש. שמים בקערה את מרכיבי רוטב היוגורט ומערבבים.
טיימר מופעל
-
04.
מניחים את רבעי הכרוב על צלחת הגשה, מפזרים סביבם את העגבניות הצרובות והשקדים הקלויים, מניחים תלוליות של רוטב יוגורט ומגישים.
הידעת?
טיפ: אוהבי החריף יכולים לפזר מעל צ'ילי אדום אחד, קצוץ דק.