לחמניות פיצה
דמיינו את הביס הבא: לחמניות אווריריות בטירוף שמרכזן מלית פיצה מפתיעה עם גבינה לוהטת! קבלו את המתכון של דור משה לארוחת הערב הקבועה החדשה שלכם!
המרכיבים ל10-15 לחמניות:
- ½ חבילה קטנה (100 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- ½ צנצנת ממרח עגבניות מיובשות "אוליביה"
- כפית עלי בזיליקום קצוצים דק
- לזיגוג: ביצה טרופה
- 500 גרם קמח לבן
- 9 גרם (כף אחת) שמרים יבשים
- 60 מ"ל (¼ כוס) שמן
- 1 ביצה בגודל L
- 50 גרם (¼ כוס) סוכר
- כוס מים
- כפית מלח
הוראות הכנה:
-
01.
בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את כל מרכיבי הבצק למעט המלח ומעבדים כ-2 דקות במהירות בינונית.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במשך 7 דקות עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה.
טיימר מופעל
-
03.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר עד שהבצק מכפיל את נפחו.
-
04.
מחממים תנור לחום של 180º ומשמנים תבנית מלבנית בגודל 20 ס"מ על 30 ס"מ (או תבנית בגודל דומה).
-
05.
בקערה קטנה, מערבבים את כל חומרי המלית.
-
06.
מחלקים את הבצק ל-12 כדורים שווים. בעזרת הידיים, משטחים ומותחים מעט כדור בצק, מניחים במרכזו כפית של מלית וסוגרים סביבה את הבצק.
-
07.
מגלגלים היטב ומניחים בתבנית כך שהחלק החלק נמצא כלפי מעלה. ממשיכים כך עם שאר הכדורים, ומסדרים אותם בתבנית ב-3 שורות על 4 טורים. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח. מורחים בביצה טרופה ואופים כ- 25-35 דקות
טיימר מופעל