לחמניות פיצה | השף הלבן

לחמניות פיצה

דמיינו את הביס הבא: לחמניות אווריריות בטירוף שמרכזן מלית פיצה מפתיעה עם גבינה לוהטת! קבלו את המתכון של דור משה לארוחת הערב הקבועה החדשה שלכם!

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לחמניות פיצה
צילום: דור משה עיצוב: דור משה

המרכיבים ל 10-15 לחמניות:

למלית:
  • ½ חבילה קטנה (100 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • ½ צנצנת ממרח עגבניות מיובשות "אוליביה"
  • כפית עלי בזיליקום קצוצים דק
  • לזיגוג: ביצה טרופה
לבצק:
  • 500 גרם קמח לבן
  • 9 גרם (כף אחת) שמרים יבשים
  • 60 מ"ל (¼ כוס) שמן
  • 1 ביצה בגודל L
  • 50 גרם (¼ כוס) סוכר
  • כוס מים
  • כפית מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את כל מרכיבי הבצק למעט המלח ומעבדים כ-2 דקות במהירות בינונית.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 02.

    מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במשך 7 דקות עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 03.

    מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר עד שהבצק מכפיל את נפחו.

  • 04.

    מחממים תנור לחום של 180º ומשמנים תבנית מלבנית בגודל 20 ס"מ על 30 ס"מ (או תבנית בגודל דומה).

  • 05.

    בקערה קטנה, מערבבים את כל חומרי המלית.

  • 06.

    מחלקים את הבצק ל-12 כדורים שווים. בעזרת הידיים, משטחים ומותחים מעט כדור בצק, מניחים במרכזו כפית של מלית וסוגרים סביבה את הבצק.

  • 07.

    מגלגלים היטב ומניחים בתבנית כך שהחלק החלק נמצא כלפי מעלה. ממשיכים כך עם שאר הכדורים, ומסדרים אותם בתבנית ב-3 שורות על 4 טורים. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח. מורחים בביצה טרופה ואופים כ- 25-35 דקות

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(33)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.