מרק בצל ועדשים עם טוסט פתוח
אודי ברקן ואושר אידלמן עם מתכון למרק עדשים ובצל עשיר ומשודרג עם טוסט פתוח מוקרם בגבינת גלבוע
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: אודי דגן
עיצוב: חמוטל יעקובוביץ'
המרכיבים ל 4 מנות:
למרק:
- 1 כף חמאת תנובה
- 2 כפות שמן זית
- 6 בצלים - קלופים ופרוסים דק מאוד
- כוס יין לבן יבש
- עלה דפנה
- עלים מ-5 ענפי טימין
- 4 כפות עדשים ירוקות
- 2 ליטר מים
- מלח ופלפל שחור לפי טעם
לטוסט הפתוח:
- 4 פרוסות חלה מרובעת או לחם קסטן
- 4 פרוסות גבינת גלבוע 22% שומן
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים סיר, מוסיפים חמאה, שמן זית ובצלים. מטגנים על חום נמוך-בינוני עד שהבצל רך ושחום (כ-30 דקות).
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים יין לבן ומאדים אותו עד שכמעט אין נוזלים בסיר.
-
03.
מוסיפים את שאר הרכיבים ומבשלים כ-45 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
לקראת ההגשה מחממים תנור או טוסטר אובן ל-200 מעלות.
-
05.
מכניסים את החלה לקלייה מהירה עד אשר משחימה קלות. מניחים מעל את פרוסות הגבינה הצהובה ומחזירים ל-3 דקות נוספות בתנור.
טיימר מופעל
-
06.
טועמים את המרק ומתקנים תיבול לפי הצורך.
-
07.
יוצקים מרק לקערות הגשה אישיות ולצידן מגישים טוסט פתוח.
הכנת? כאן מדרגים