קרקרים של בריאות – משדרגים כל אירוח | השף הלבן

קרקרים של בריאות

אפרת ליכטנשטט עם קרקרים עמוסים בכל טוב – גרעינים, שיבולת שועל, קמח כוסמין ועוד… ומתובלים בתבלינים ריחניים היוצרים קרקרים ממכרים בצורה יוצאת דופן.

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קרקרים של בריאות
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל 70-80:

  • 1 כוס קמח כוסמין מלא
  • 1 כוס קוואקר דק להכנה מהירה
  • ⅓ כוס שומשום רגיל או שחור
  • ¼ כוס זרעי פשתן
  • ½ כוס גרעיני חמנית
  • ½ כוס גרעיני דלעת
  • 2 כפיות מלח
  • ¼ כפית כמון
  • ¼ כפית קינמון
  • ¼ כפית הל טחון
  • 3 כפות שמן זית
  • ⅓ כוס טחינה גולמית
  • 400 מ״ל מים
להגשה:
  • גבינה בולגרית למריחה 5% "פיראוס" / פרוסות גבינה בולגרית 5% "פיראוס"

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-160 מעלות טורבו, ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.

  • 02.

    בקערה גדולה מערבבים את הקמחים, הגרעינים והמלח. מוסיפים שמן, טחינה ומים ומערבבים היטב, הבלילה דלילה וזה בסדר.

  • 03.

    מחלקים את הבלילה בין 2 התבניות באופן אחיד ומשטחים בעזרת מרית.

  • 04.

    אופים 12 דקות (אפשר להכניס את התבניות יחד בהפרש של כמה דקות) ואז מוציאים את התבנית ובעזרת גלגלת פיצה חורצים לקרקרים קטנים. מחזירים את התבנית לתנור ואופים עוד 25-35 דקות עד שהקרקרים יבשים וקשים לגמרי משני הצדדים (תשברו אחד ותטעמו), חוזרים על הפעולה עם שתי התבניות כמובן. 

    טיימר מופעל

    00:12:00
  • 05.

    מורידים את הקרקרים מנייר האפייה מיד בתום האפייה כדי שלא ידבקו אליו. מגישים עם גבינות!שומרים בקופסא אטומה עד שבוע.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.