פאי שחיתות של עוגיית שוקולד צ'יפס וריבת חלב | השף הלבן

פאי שחיתות של עוגיית שוקולד צ'יפס וריבת חלב

דור משה עם מתכן לפאי מושחת במיוחד שהוא עוגייה ענקית! ולא רק זה, בין הבצק הפריך לעוגייה מסתתרת שכבה מפתיעה של ריבת חלב.

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פאי שחיתות של עוגיית שוקולד צ'יפס וריבת חלב
צילום: דור משה עיצוב: דור משה

המרכיבים ל6-8 מנות:

לרכישה >>
לבצק:
  • ½ חבילה בצק פריך מתוק "מעדנות" מופשר על פי ההוראות שעל האריזה
למלית:
  • חצי כוס ריבת חלב
  • ½ כוס שמן קוקוס מומס (110 גרם)
  • ¾ כוס (150 גרם) סוכר לבן
  • ¼ כוס חלב 3% "תנובה"
  • ביצה בגודל L
  • 1 כפית תמצית וניל
  • כוס ורבע (175 גרם) קמח לבן
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • ¼ כפית אבקת אפייה
  • 150 גרם שוקולד מריר קצוץ
לקישוט:
  • 50 גרם שוקולד מריר מומס
  • סוכריות צבעוניות
גודל תבנית: פאי בקוטר 26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרדדים מעט את הבצק הפריך, רק עד שהוא גדול מספיק על מנת לרפד את התבנית. מניחים את הבצק בתבנית ומהדקים אותו היטב לתחתית ולדפנות. מסירים את שאריות הבצק ומקפיאים למשך שעה לפחות. 

  • 02.

    מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מוציאים את התבנית מהמקפיא ומניחים עליה נייר אפייה. ממלאים את נייר האפייה בקטניות שישמשו כמשקולת (חומוס/ שעועית וכו'). אופים את הבצק עם המשקולות למשך עשר דקות, מסירים את נייר האפייה, דוקרים מעט את הבצק עם מזלג וממשיכים לאפות במשך מספר דקות, רק עד שהוא מתחיל להזהיב. מצננים את הבצק בטמפ' החדר.

  • 03.

    מורחים על הבצק את ריבת החלב ומשטחים.

  • 04.

    בקערה גדולה, מערבבים את שמן הקוקוס, הסוכר והחלב. מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל וטורפים היטב. 

  • 05.

    בקערה קטנה, מערבבים את הקמח, המלח, הסודה לשתייה ואבקת האפייה. מוסיפים את הקערה עם הקמח לקערה הגדולה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד להטמעה. 

  • 06.

    משטחים את הבצק על ריבת החלב ואופים כ- 20-25 דקות, עד שהבצק מתייצב בשוליים אך עדיין מעט רך במרכז. לאחר האפייה, מעבירים את השוקולד לשקית זילוף ומזלפים פסי שוקולד. מפזרים סוכריות צבעוניות על השוקולד ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)