לביבות תפוגזר - טבעוניות ומתוקות! | השף הלבן

לביבות תפוגזר טבעוניות מתוקות

בואו לגוון! מתכון טבעוני ללביבות מתוקות של אולגה טוכשר – שילוב נהדר של גזר ותפוח במתכון טעים וקל להכנה

מאת: אולגה טוכשר
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לביבות תפוגזר טבעוניות מתוקות
צילום: אולגה טוכשר עיצוב: אולגה טוכשר

המרכיבים ל12-14:

  • 210 גרם (1.5 כוסות) קמח
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • קורט מלח
  • 240 מ"ל (1 כוס) משקה שקדים תנובה ALTERNATIVE
  • 1 גזר גדול, קלוף
  • 2 תפוחים בינוניים, קלופים
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כף חומץ או מיץ לימון
  • שמן לטיגון
להגשה:
  • אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והמלח.

  • 02.

    מוסיפים את משקה השקדים ומערבבים היטב עד שמתקבלת בלילה אחידה בלי גושים.

  • 03.

    מערבבים בכלי נפרד את הסודה לשתייה עם החומץ או מיץ לימון, מוסיפים לקערה עם הבלילה ומערבבים שוב.

  • 04.

    מגרדים את הגזר בפומפייה דקה ואת התפוחים בפומפייה גסה. סוחטים קצת את המיץ.

  • 05.

    מוסיפים את הגזר והתפוחים לבלילה ומערבבים היטב.

  • 06.

    מחממים שמן במחבת. מניחים כמה תלוליות בלילה ומטגנים עד להזהבה יפה. בעזרת תרווד הופכים לצד השני ומטגנים שוב עד להזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. ממשיכים עם יתר הבלילה.

  • 07.

    מגישים מיד עם תוספות לפי הטעם. אפשר לפזר מעל הלביבות אבקת סוכר.

הכנת? כאן מדרגים
(6)