מנת פתיחה מרשימה לאירוח – שיפודי גבינה צרובה ואנטיפסטי | השף הלבן

שיפודי חלומי ואנטיפסטי חגיגיים

אפרת ליכטנשטט עם מנת רושם חגיגית שכיף לארח איתה ודרך נפלאה להוסיף ירקות לתפריט המשפחתי, בזכות החלומי הטעימה שמשדרגת כל ביס.

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שיפודי חלומי ואנטיפסטי חגיגיים
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל9 שיפודים:

  • 1 חבילה (200 גרם) גבינת חלומי "פיראוס", חתוכה לקוביות
  • 3 זוקיני חתוכים לקוביות
  • 1 חציל חתוך לקוביות
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
  • 1 בצל סגול חתוך לקוביות
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח
  • 9 מקלות שיפודים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

  • 02.

    מניחים בקערה את כל הירקות, מוזגים את השמן זית. ומערבבים היטב.

  • 03.

    מעבירים את הירקות לתבנית לשכבה שטוחה ואחידה ומפזרים מלח בנדיבות.

  • 04.

    צולים את הירקות כ-30 דקות עד שהם מתרככים ומעט משחימים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 05.

    מחממים מחבת גדולה מאד (כזו ששיפוד יצליח להכנס לתוכה) עם מעט שמן.

  • 06.

    מכינים שיפודים מהירקות הקלויים וחתיכות של חלומי,

  • 07.

    צולים את השיפודים על המחבת כשתי דקות מכל צד עד שהחולמי נצרבת ומשחימה מעט.מגישים מיד עם רוטב טאריקי או סויה.

הכנת? כאן מדרגים
(10)